Stuernes pakketips

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva og hvordan pakker du for å få alt frem i en slump og skadefritt.

Medium store hard case kofferter er det absolutt beste.
Medium store hard case kofferter er det absolutt beste. Vis mer

Slik sikrer du bagasjen

  1. Stuernes pakketips


Hard case er best

Det aller beste er å pakke i en middels stor hard case koffert (hardplast for eksempel). Det er mange på markedet, men Samsonite eller noe av høyere kvalitet er det mest holdbare. Ikke gå for billigste alternativ, men tenk kvalitet. Billigtjas ryker utrolig fort. Stikkordet er gode låsemekanismer, dropp koffertbånd og snorer, de faller av eller hekter seg opp.

Kun klær i bag

Alt annet enn klær har en stor sjanse for å bli ødelagt i en bløt bagg. De er ikke bare mer ømfindtlige, men må gjerne stappes i små glipper blant den andre bagasjen inne i flyet for å utnytte plassen. De kan jo som kjent formes... Hvis du ikke har noe valg, så sørg for at alle knusbare ting blir rullet inn håndklær eller tykt tøy. Ruller du alt tøyet i stedet for å brette det, blir det du legger i midten bedre beskyttet, og du får dessuten plass til mer.

Ikke for tungt

Ikke pakk for mye i én bagg. Det er også lettere å unngå å betale overvekt hvis den er fordelt på to kolli. Bagasjen ryker heller ikke så lett under behandling, samtidig som du tar hensyn til stuerne.

Dram i kofferten? Tenk om igjen!
Dram i kofferten? Tenk om igjen! Vis mer


Sykler og sportsutstyr

Ta av alt av løse deler som sete, pedaler osv. på sykler og annet sportsutstyr. Gjør det så flatt som mulig så det passer inn på toppen av den andre bagsjen til slutt. Alle deler som stikker ut, har lett for å huke seg bort i ting, og kan bli skadet.

Flasker i håndbagasje

Alkohol og flasker generelt hører hjemme i håndbagasjen. Om du smugler og ikke klarer å bære alt, er det ikke noe lys idé å putte det i bagasjen som skal sjekkes inn. Knuser en flaske rødvin og renner utover resten av baggene i flyet, så kan det fort bli den dyreste vinen du har kjøpt (og ikke drukket). Stuerne må rapportere hvilken bagg sølet kommer fra, og du er erstatningspliktig overfor andre som får ødelagt bagasjen sin på grunn av pakkingen din.

Bløte kofferter bør ha gode og kraftige reimer sånn som denne.
Bløte kofferter bør ha gode og kraftige reimer sånn som denne. Vis mer


Glatte overflater og kraftige håndtak

Rene overflater på bagasjen er en fordel, men det er viktig at den har gode og holdbare håndtak du kan løfte den i. Alle fancy bagasje med små lommer og broderinger, har større sannsynlighet for å bli revet i stykker ved uhell. Hold deg likevel unna plastsurringsstasjonen med mindre baggen din er på vei til å rakne. Plastsurret bagasje blir som sagt vond å håntere hvis den skal flyttes inne i flybuken.

Mistet bagasje

Mister du bagasjen på vei til reisemålet, og da særlig når du flyr uten transfer, er det stor sannsynlighet for at bagasjen har ramlet av trallen på vei inn til sorteringssystemet. Hør med service-personalet om de kan sjekke med stuerene før du reiser tomhendt hjem, dersom de ikke får status på at baggen din befinner seg et annet sted i verden.

Tilbake til hovedartikkelen.