Studentenes egen budsjettguide

Let's Go kaller seg verdens bestselgende reiseguideserie for budsjettreisende, og lages av studenter ved Harvard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Studentenes egen budsjettguide
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: Studentenes egen budsjettguide

Let's Go er studentguiden fremfor noen, i alle fall i den forstand at innholdet produseres og sjekker av studenter. Ikke boken for deg som jakter på bilder, men her er det mye tekstinformasjon. Vi har sett på boken som dekker Hellas.

Budsjett-tips

Bokserien markedsføres som en budsjettguide av og for budsjettreisende unge. Du får grei beskjed om hvor det er dyrt, hvor det er billig, hvor det er overfylt og hvor det kan være plass til en pengeknipende turist. Godt med tips med lavbudsjettvri, fra billige reisemåter til billig overnatting. Boken er tydelig skrevet av og for budsjettreisende.

Praktiske råd

Overnatting og mat
Og her merker du at det virkelig er selvopplevd. Skribentene tipser om alt fra tavernaenes hjemmebrent til overprisede turistfeller. Billigst mulig er hva som står på menyen, både hva gjelder overnatting og mat. God oversikt også over nattelivets viderverdigheter.
Kommunikasjoner
Hver stedsomtale følges også av en oversikt over hvordan du tar deg frem. Billig er temaet også her.
Annet
Innledningsvis foreslår forfatterne flere aktuelle reiseruter, både på øyene og på fastlandet. Det setter vi pris på. Dessuten gir de en grei oversikt over alt fra pengeveksling til severdigheter. Bra at de også har fått med en ordliste, fraser og oversikt over det greske alfabetet. Det er en fordel at de også skriver alle stedsnavn på gresk en gang, slik at du kjenner igjen ordbildet.

Historie og kultur

Gode studenter har selvsagt historien på plass, og du får en kronologisk oversikt over de vendingene som gjennom tidene har gjort Hellas til det landet det er i dag. I tillegg får du noen kjappe linjer om mat og drikke, politikk, media og sport. En liten oversikt over helligdager og festivaler følger også med, nyttig om det er noe man vil oppsøke eller unngå.

Brukervennlighet

Sorte markeringer i margen gjør det relativt greit å finne det kapittelet du jakter på. Boken er i hovedsak grå å se til, og sidene er tette med informasjon og tekst. Litt mer luft hadde gjort det hele mer lesevennlig, men pensumknuserne på Harvard syns sikkert dette er rene barnematen. Hvert kapittel er sortert på samme måte, og det letter jakten på informasjon når du har blitt kjent med organiseringen.

Bilder og kart

Kartene er som resten av boken, ganske grå og triste. Men de gir deg det du trenger, både for mindre og større områder. Ingen bilder.

Konklusjon

Trøtte, grå sider holder på nærmest utømmelige mengder av gode råd og praktiske tips for budsjetturisten. Papirkvaliteten er kjip, men det blir det en lett bok av på tross av mange sider. Budsjettreise er temaet, og det er Let's Go gode på. Er det noe annet du planlegger, kjøper du også en annen bok.

Fakta

Utgitt: 2001
Språk: Engelsk
Vekt/sider: 471 gram/579 sider
Pris: 219 kroner
Forlag: Let's Go Publications

Priser fra Tanum på Karl Johan. Prisene kan variere på utenlandske bøker.

  • Tilbake til forrige vurdering

  • Videre til neste vurdering

  • Tilbake til hovedartikkelen