Strykejern på boks

Krøllete klær – den reisendes evinnelige problem. Og nesten uløselig siden strykejern ofte er umulig å bruke. Vi har funnet en løsning på boks.

Publisert

Har du erfart hvor irriterende det er å stryke skjorter og bukser før du legger de i bagasjen, bare for å pakke de opp mer krøllete enn noen gang. Vi liker ikke skrukker. Verken på bukser eller bluser. Dessverre er det slik at tøy som er på reise blir krøllete. Heldigvis finnes det smarte løsninger.

Ut med strykejernet

Testobjektet - før
Testobjektet - før Vis mer
Testobjektet - etter
Testobjektet - etter Vis mer

"Aha – reisestrykejern!" tenker du kanskje nå. Jada. De har du hørt om før. Og visst er de små, snertne og får plass i de flestes bagasje. Men har du prøvd dem? De færreste kan dessverre skryte av samme effektivitet som dampstrykejernet hjemme. Dessuten er det tilnærmet umulig å finne flater egnet til skjortestryking når du er ute på tur. Det ender derfor som regel med at vi heller lar bagasjen være foruten strykejern. I tillegg krever det gjerne litt for mye tid og energi.

Spray på

En god løsning er som regel å velge tøy som ikke krøller så fælt. Likevel er det ikke alltid du kan velge bort den hvite skjorten, eller penblusen. Heldigvis finnes det en løsning også i sånne situasjoner. Vi har kommet over et hendig strykeredskap. Det kommer på boks, sprayes på tøyet, du glatter over og bingo! Glatte skjorter på litt mer enn et blunk.

Produktet heter Wrinkle Rescue. En hendig sprayflaske som du kan benytte for å berge krøllete reisetøy.

Testen

Høres det for godt ut til å være sant? Ja, det syntes faktisk vi også. Heldigvis er det lett å teste dette. Vi griper fatt i et mishandlet skjorteeksemplar fra stryketøyet hjemme. Som foreskrevet sprayer vi skjorten i passende avstand (ca. 20 centimeter) med sirkulære bevegelser. Stoffet blir lett fuktig og dekket av små, hvitfargede dråper. Deretter gjelder det å glatte stoffet med hendene eller en børste. Dette gjør vi, og til vår overraskelse blir skjorten faktisk forbausende presentabel. Vi er imponert!

Nesten et strykejern... Foto: Karoline
Nesten et strykejern... Foto: Karoline Vis mer

Vær klar over at det lukter ganske kraftig av løsemiddel i det du sprayer, så for astmatikere og andre med sensible luftveier kan det nok bli plagsomt. Sprayen gjør heller ikke samme nytten som en omgang med et skikkelig strykejern. Dette er absolutt et produkt til nød- og reisebruk. Hjemme holder du deg fortsatt til gamlemåten!

Etter jul

Foreløpig får du ikke tak i dette produktet i butikkene. Importøren, Danestyle Norge, håper at sprayflasken er tilgjengelig i forretninger med reiseeffekter etter jul. I mellomtiden kan importøren skaffe det tilveie dersom du ønsker det. Prisen vil bli ca. 81 kroner.

Din favoritt?

DinSide Reise presenterer i denne serien noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Flere nyttige greier finner du omtalt i artiklene nede til høyre. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - [email protected]

Ut på tur

Nå når du slipper krøllete klær, frister det kanskje med en reise? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Nytt i restplass-søket er at du nå kan se hvilke reiser som kun går med fly! Disse reisene er markert med en stjerne. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer