Strutsemoro

Parader, kappløp, mat og fjær. Strutsefestivalen i Chandler, Arizona, er en av de mest unike over there.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Yiiha, her går det unna.
Foto: Ostrichfestival.com Foto: Ostrichfestival.com
Yiiha, her går det unna.
Foto: Ostrichfestival.com Foto: Ostrichfestival.com Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fysen på en strutseburger? Eller hva med litt soltørket strutsekjøtt? Det er mange gleder – både for gane og gemytt – på strutsefestival i USA.

Strutseløp

Årets festival går av stabelen 8. mars, og da er det fjærkledd moro tre dager til ende. Festivalen kan by på mange opplevelser, men det største og mest populære arrangementet er nok strutseløpene. Som i et hesteløp, rir voksne menn på struts – enten overskrevs eller trukket etter strutsen i fantasifulle sulkyer. Som du ser av bildet, kan det være et nokså fargerikt skue.

Iblant får strutsene konkurranse av andre venner fra dyreriket; Det hender at griser, kameler, sauer eller andre firbente venner stiller til start. Noen ganger kan du også se emuer og nanduer i kamp mot strutsene.

Løpene går flere ganger daglig – og 12 ganger i løpet av festivalens tre dager. Du får 50 minutters moro, til en pris av $4 for voksne. Barn under 12 slipper gratis.

Gleder for øye og mage

Hva passer bedre etter et utmattende løp enn en god, saftig strutseburger? Mattilbudet under festivalen står også i strutsens tegn, og her er det gode muligheter for jomfruelige opplevelser for mange. Se bare hva som står på menyen: strutseburger, ferske emuegg, soltørket strutsekjøtt og ferskt strutsekjøtt.

I den for anledningen døpte Strutsegaten er det også mye annet spennende å se og kjøpe: Graverte emu -og strutseegg, emukyllinger, emuegg, og fjær av struts og emu . Og ikke minst så får du muligheten til å hilse på Fred, den godmodige og tamme strutsen.

14. festival

Årets festival er den 14. strutsefestivalen i Chandler. Første gang den ble arrangert var i 1988, og den kom egentlig i stand til ære for strutseoppdrettens betydning i området på slutten 1800- og begynnelsen av 1900-tallet. Chandler var nasjonens ledende oppdrettsområde for struts; Fjærduskene var etterspurt og en viktig del av datidens damemote, det var billigere å drive oppdrett av struts enn storfe, gårdbrukerne fikk egg, kjøtt og fjær, og de gårdbrukerne som var litt over gjennomsnittet initiativrike, solgte strutseskitten som magisk gjødsel …

 Foto: Ostrichfestival.com
Foto: Ostrichfestival.com Vis mer

Annen moro

Festivalparaden går lørdag morgen, og i tillegg til strutseaktivitetene er det rikelig med andre arrangementer; Her er marked med håndverksprodukter, tivolimoro for små og store, underholdning, dans og musikk. Fugledansen passer kanskje bra her?

For de virkelig vågale kan det kanskje friste med strikkhopp fra 40 meter? Hva det har med struts å gjøre, spør du? Kanskje er det for å vise sympati med strutsen – fuglen som ikke kan fly. Det er kanskje slik strutsen ville følt det, dersom han hoppet ut fra et hustak og oppdaget at han ikke kunne fly?

  • Her er Chandler


  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.