Strömstad-ferje fra Estland full av feil

Langesund/Oslo (NTB-Anna Nesje): En estisk ferje som var leid inn for å trafikkere strekningen Langesund-Strömstad-Hirtshals, hadde så mange og grove feil at svenske myndigheter nektet båten transporttillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant annet gikk det ikke an å sjøsette livbåtene, høyttalersystemet om bord virket ikke og dører som skal stanse vannet hvis båten springer lekk, var ikke lukket, melder NRK.

- Hvis skipet får slagside eller går på grunn, så synker det, sier sjøfartsinspektør Håkan Ågård til Göteborgs Tidningen.

M/S Fantaasia skulle ha forlatt Göteborg før helgen, chartret av det norske rederiet Nye Kystlink for ruten Hirtshals-Strömstad-Langesund. Men den svenske sjøfartsinspeksjonen fant hele 18 feil, og 12 av dem var så grove at de hver for seg kunne ha gitt ferja landligge.

Ba om kontroll

- Det var vi som ba om denne kontrollen før vi skulle sette skipet i trafikk, og nå skal alle feilene rettes opp før vi tar det i bruk, sier administrerende direktør Jarle Dragsten i Nye Kystlink til NTB.

Han sier at noen av feilene allerede er rettet opp, men at andre vil ta lengre tid å utbedre. Dragsten innrømmer at han ble overrasket over det store antallet feil som ble avdekket.

- Spesielt alvorlig var det at intercomanlegget med varsling over høyttalerne ikke virket som det skulle. Skipet vil ikke bli satt i trafikk før det er godkjent av både svenske, norske og danske sjøfartsmyndigheter, understreker han.

Erstatter

Estiske myndigheter godkjente båten så sent som i juni i år. Den eies av det estiske rederiet Tallink, som har ansvaret for å utbedre feilene i henhold til rapporten.

Nye Kystlink hadde planlagt å få den nye ferja i drift allerede førstkommende torsdag, men må trolig vente til desember. Fantaasia, med en passasjerkapasitet på 1.500, skal erstatte Pride of Telemark, som grunnstøtte ved Hirtshals i Danmark 11. september i år. Ingen ble skadd, men skipet måtte tas helt ut av trafikk. (©NTB)

[email protected]


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!