- Strengt forbudt

Ny turistguide til Goa setter tekstilene på riktig knagg.

Goas vakre strender innbyr til soling og bading, men myndighetene ber nå om at kleskodene følges. Foto: Colourbox.com
Goas vakre strender innbyr til soling og bading, men myndighetene ber nå om at kleskodene følges. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turistparadiset Goa i India, kalles gjerne India light. Men selv om det er ledigere her enn andre steder i India, er det ikke fritt frem for nakenhet. Nå går Goas myndigheter ut mot løssluppne turister i en ny guide, skriver Daily Mail. Her slår de ettertrykkelig fast at nakenhet ikke er greit, verken på strender eller andre steder.

Nakenhet på strendene og andre offentlige steder er strengt forbudt. Om du er i tvil, følg lokale råd, spesielt når det gjelder toppløs bading.

Ikke nok med det. Guiden slår også fast at kjøring på to hjul også skal foregå med klær på overkroppen.

Guiden som gis ut på engelsk og russisk, og også vil komme på tysk, er tilgjengelig på alle hotellene i området. Den britiske avisen Daily Mail antyder at det er russiske turisters adferd som har fått myndighetene på banen, etter at en lokal folkevalgt har beskyldt russiske turister for å korrumpere de lokale innbyggerne.

Området har i det siste fått et dårlig medierykte som "sex-destinasjon" og har opplevd flere voldtektsepisoder der utenlandske turister har vært ofre.

Les også: Tips og råd for Goa-ferien

Det beste rådet: Se deg rundt!

Eksempler på andre steder der du ikke bader toppløs:

 • USA
 • Dubai
 • Seychellene
 • Bali
 • Fiji
 • Marokko

 • Det er ikke alltid like lett å vite hva som er greit og ikke når man er på ferie utenlands. Det beste er å følge med på hvordan lokalbefolkningen kler seg. Noen steder er det greit med bare skuldre, andre steder ikke. I Brasil er det for eksempel helt kurant for kvinner å vise hele skinka når de er på stranda. Så og si alle damer har bikinibukser som knappest dekker rumpesprekken. Men ikke finn på å sole deg toppløs. I det katolske landet er bare bryst tabu.

  Få med deg denne listen over land som kanskje krever en annen feriegarderobe enn du er vant til.

  Det som er greit på stranda er ikke greit andre steder

  Norske turister er kanskje heller ikke så dumme som vi liker å tro om oss selv. I en avstemning på DinSide i fjor sommer, kom det for eksempel frem at kun åtte prosent av de som stemte mener at det er ok med bar overkropp på lunsjrestauranten, og at 20 prosent er for toppløs soling og bading. (Spørsmålene gjaldt hvordan man ville oppføre seg på solferie ved Middelhavet.)

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer