Streiketrøbbel ødela ferien

De gikk glipp av Nepal på grunn av streik, og får penger tilbake. Mye penger ...

De hadde gledet seg til flere dager på egenhånd i Nepal, men hotellstreiken gjorde kål på planene. <I>Foto: Kirsti van Hoegee</I>
De hadde gledet seg til flere dager på egenhånd i Nepal, men hotellstreiken gjorde kål på planene. Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klagerne reiste på temareise til India og Nepal, men gikk glipp av turens høydepunkt på grunn av streik. Hotellene i Nepal streiket, og de måtte finne på andre ting å gjøre. Tre dager av ferien gikk dermed med til transport, opphold og aktiviteter helt andre steder enn i Nepal som klagerne anså som forventet høydepunkt.

Streik utenfor selskapets kontroll

Star Tour forteller at de benytter hoteller som er fagorganiserte, og dermed ble rammet av streik og lockout under temareisen. De hadde ikke mulighet til å bytte til uorganiserte bosteder da det ville blitt ansett som streikebryteri. Dermed måtte reiselederen organisere alternative aktiviteter de dagene som var satt av til opphold i Nepal. De fraktet de reisende til et område utenfor Dehli hvor det var mulig å overnatte og finne aktiviteter. Selskapet mener klagerne ikke har krav på prisavslag siden streik er forhold utenfor arrangørens kontroll. De har likevel utbetalt en kompensasjon på 1.500 kroner, noe klagerne ikke er fornøyde med.

Større prisavslag

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser behandler klager fra reisende med charterselskaper, og vurderer klagene mot pakkereiseloven. De fremholder at mangler gir rett til prisavslag selv om årsaken til problemene ligger utenfor arrangørens kontroll. Det er nemlig ingen forutsetning for prisavslag at turarrangøren kan lastes for mangelen. Om mangelen ikke avhjelpes på tilfredsstillende måte, skal klagerne få prisavslag. Reklamasjonsnemnda mener at selskapets nye program i disse dagene ikke var tilfredsstillende, og anbefaler at klagerne skal motta totalt 5.000 kroner per person i prisavslag.

Flere klagesaker

  • Her finner du flere klagesaker.
  • De dummeste klagene kan du lese her.
  • Nå kan du også klage på rutefly. Les mer om dette her.
  • Planlegger reisen med DinSide

    Assistanse får du på DinSide Reise. Charterreiser, fergeferien, flyreiser, valutakalkulator og reisetips fra leserne er noe av det du finner. Her er noen nyttige linker:

  • Finn billige charterturer i restplassoversikten
  • Finn fergeavganger, priser og bestill billetter
  • Se lesernes reisetips, og kom med dine egne vurderinger i Reiseguiden
  • Hva koster det egentlig? Her er valutakalkulatoren