Foto: SAS
Foto: SASVis mer

Streikefare skaper trøbbel for Star Tour og SAS

København (NTB-Ritzau-TT): Risikoen for en streik i SAS får pakketurselskapet Star Tour i Danmark til å overveie å bytte flyselskap. Streikefaren har de siste dagene tiltatt både i Danmark og i Sverige.

Danske Star Tour inngikk nylig den største charterkontrakten i Danmark noensinne med nettopp SAS. Star Tours salgsdirektør Stig Elling sa tirsdag til det danske nyhetsbyrået Ritzau at han håper konflikten i flyselskapet ikke slår ut i lys lue.

- Det ville være en riktig dårlig start på samarbeidet, sier Elling. Fra og med kommende vintersesong blir Star Tour storkunde hos SAS med danske reisende, mens selskapet bruker sitt eget selskap TUIFly Nordic i Norge og Sverige.

- I øyeblikket har jeg tillit til at ledelsen og de ansatte i SAS finner fram til en løsning, men vi vil ikke finne oss i at gjestene våre blir tatt som gisler. Og vi ser oss om etter alternativer, slik at gjestenes høstferier ikke skal være truet av streik, sier Stig Elling.

Både i Danmark og Sverige har forhandlinger om en ny lønnsavtale for kabinpersonalet i SAS brutt sammen. De kabinansatte avviser ledelsens nye krav om innsparinger, som de mener vil føre til dårligere lønns-, arbeids- og pensjonsforhold.

(©NTB)