Strandluksus til 400 kr

Hos denne hotellperlen i Mexico får du din egen strandbungalow for 430 kroner natten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå vil æ i hvert fall færra tel Mæxico!

Ved den kritthvite strandkanten i det karibiske paradiset Tulum ved Riviera Maya ligger Zamas Hotel.

Se flere hoteller lenger ned i saken.

Det lille boutique-hotellet består av 15 cabañas, eller bungalower, med palmetak og egne balkonger, og bare noen late flipflopsteg til stranda.

Dette er enkelt og jordnært, men likevel luksuriøst.

Og nesten latterlig billig.

 Foto: Zamas Hotel
Foto: Zamas Hotel Vis merHotellet ble åpnet i 1993 av et ektepar fra San Fransisco. Zamas er et hotell uten telefon, tv eller internett. Hit reiser folk for å slappe av - enten i en av hengekøyene under palmetrærne, på den kritthvite sandstranden, i de turkisblå bølgene, eller med et slag kort ved et av bordene i den anbefalte restauranten ¡Que Fresco!, mens musikken duver ut gjennom høyttalerne.

Zamas ligger langs den "uoppdagede" kyststripen som går mellom den lille byen Tulum og Punta Allen, like ved de verdenskjente mayaruinene i Tulum, kjente fordi de ligger helt i vannkanten.

Cabañaene er innredet med meksikansk inspirasjon. Her er fargerike mosaikkfliser, meksikanske tepper, og på badene gulv-til-tak-vinduer med utsikt mot den grønne jungelveksten i hagen.

Hotellet har høstet mange lovord i aviser og magasiner fra hele verden.

Tulum er stedet for de laid-backe turistene, de som ikke orker de amerikansierte og cruisifiserte Cancún og Playa del Carmen. Det var ryggsekkturistene som først oppdaget Tulum for noen tiår siden, og fortsatt er denne delen av Riviera Maya herlig uoppdaget.

Zamas Hotell - Priser
Type cabanaLavsesongMellomsesongHøysesong
Cabana på stranda80-115 dollar / 430-620 kr95-140 dollar / 515-760 kr110-150 dollar / 595-810 kr
Cabana med havutsikt135 dollar / 730 kr160 dollar / 865 kr180 dollar / 975 kr
Cabana med hageutsikt85-110 dollar / 430-595 kr95-125 dollar / 515-675 kr120-145 dollar / 650-785 kr
Lavsesong: 1/5 - 31/7 og 1/9 - 14/12, mellomsesong: 1/8-31/8, høysesong 15/12 - 30/4
 Foto: Zamas Hotel
Foto: Zamas Hotel Vis mer
Foto: Cabaña Amansala
Foto: Cabaña Amansala Vis mer
Foto: Cabañas Copal
Foto: Cabañas Copal Vis mer
Kilde: La Posada del Sol
Kilde: La Posada del Sol Vis mer


Flere billige drømmehoteller

Zamas er ikke det eneste rimelige strandhotellet i Tulum. Langs hele kysten ligger cabañaene med jevne mellomrom rett ved stranda. Her er tre eksempler:

Cabañas Amansala - 17 cabañas i forskjellig størrelse, de fleste med eget bad. Hotellet ligger like ved Zamas, og stilen er "bohemian chic", ifølge dem selv. Priser fra 95 dollar/515 kroner per natt for et dobbeltrom med eget bad. Cabañas Amansala arrangerer forøvrig to ukers "bikini bootcamp", for deg som vil bli i form i ferien. Massasje, yoga,sykkelturer, snorkleturer og mye mer inngår i programmet.

Cabañas Copal - syv cabañas, flere med plass til fire. Cabañas Copal ligger tre kilometer fra de kjente mayaruinene, og har et eget spa - MayaSpa. Priser fra 75 dollar/405 kroner for den minste cabañaen med eget bad.

La Posada del Sol - syv rom, hvorav tre "suiter". Det minste rommet koster fra 55 dollar/300 kroner natten, det største rommet, med sjøutsikt, koster 120 dollar/650 kroner natten.

Hvordan skal du tilbringe dagene?
På stranda, i hengekøyen, i baren med en margarita i glasset, med en fajita i hånden,
på ekspedisjon til mayaruinene i Tulum eller Cobá, badende i det turkise havet, snorklende i en av de krystallklare cenotene, eller kanskje du vil på eventyr inn i cenotenes grotteganger?

Hvordan kommer du deg hit?
Nærmeste flyplass ligger i Cancún, på nordøstspissen av Yucatanhalvøya. Vil du fly direkte hit, må du fly med et av charterselskapene Apollo, Star Tour eller Ving. Har du is i magen, kan du få flybilletter nede i rundt 3.000 kroner.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!