Strandliv

Av: Vibeke Montero

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byen Tarifa ligger ved enden av en milelang sandstrand som heter Playa de los Lances. Denne stranda er tilegnet kitesurfing, og verdensmesterskapet i kiting ble avholdt her i 2001.

Følger man denne stranda videre vekk fra Tarifa kommer du til forlengelsen som heter Playa de Valdevaqueros. Denne stranda er kjent for sine enorme sanddyner som er som tatt ut fra Saharaørkenen. Playa de Valdevaqueros’ største sanddyne heter Punta Paloma. Her er forholdene gunstige for nybegynnere som vil lære windsurfing eller kiting. Du kan også prøve deg på hangliding dersom du orker å klatre opp til toppen av sanddynen. Her er det ”ett-skritt-fram-og-to-tilbake” som gjelder! Andre søker seg til bunnen av sanddynen der man kan kline seg inn i helsebringende leire.

Femten kilometer nordvest for Tarifa ligger Bolonia. Du trenger eget kjøretøy for å komme fram. Bolonia er en nydelig liten bukt, også preget av sanddynelandskap, og det er her du finner Baelo Claudia, ruinene fra romertiden. Merkelig få turister finner veien hit, så du kan kose deg med denne historiske perlen ganske alene.


Strendene som står beskrevet ovenfor ligger alle utenfor selve byen Tarifa, og krever en halvtimes spasertur eller to minutter på buss for å bli nådd. Men du finner også koselige strender inne i byen som er veldig populære hos Tarifa-beboerne selv.
Playa Chica er en liten, hyggelig sandstrand som egner seg godt for barnefamilier. La Caleta er små, steinete bukter som ligger rett øst for byen.

Om sommeren er Playa de los Lances prydet med hundrevis av farger. Foto: photito.com
Om sommeren er Playa de los Lances prydet med hundrevis av farger. Foto: photito.com Vis mer