Strandfrisk hud

Brunfargen er det viktigste beviset på at du har sett sol - eller?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du trenger faktisk ikke være i nærheten av solstrålene lenger, for å se frisk og brun ut. Men den kunstige brunfargen er i likhet med den ekte ikke fremskaffet i en håndvending.

Brun med krem

Markedet for selvbrunere har eksplodert, og du får sjansen til å skaffe deg sommergylden hud med både kremer, gele og spray. Men aller først forberedelsene: Det er lett å avsløre en litt for rask selvbruner på de umiskjennelige skjoldene på halsen og underarmene, og de gule rendene under neglene... Med forberedelser og litt mer tid, kan du unngå disse litt kjedelige effektene.

Skrubbekrem fra Clarins.
Skrubbekrem fra Clarins. Vis mer

 1. Rengjør huden

 2. Før du bruker selvbruningspreparater, bør du rengjøre huden. Det vil si å fjerne overflødig fett og tørr hud. Vi har prøvd skrubbekremen Eu Dynamisante - Foaming Body Exfoliator fra Clarins, som inneholder små mikroperler i en tykk krem/gele (230 kroner for 200 ml). Brukt med vann skummer stoffet litt, og gjør det greit å massere inn i huden. Konsentrer deg spesielt om områder med tykk og flassende hud. For eksempel albuer og føtter.

  Self Tanning Gel fra Clarins.
  Self Tanning Gel fra Clarins. Vis mer

 3. Selvbruning

 4. Selvbruningskremer kommer både som spray, krem og gele. Fra Piz Buin kan du sågar velge om du føler for å bli ekstra brun med kremen for Jet Bronzer fra Dark Tan. (Omkring kroner 121,50 for en flaske på 200 ml.) Fra Clarins får du en litt dyrere utgave i geleform, Gel Auto-Bronzant (190 kroner for 125 ml). Det finnes også serier med egne produkter spesielt beregnet på ansiktet, for eksempel har Clarins en Self Tan Face Lotion i sprayform til 165 kroner for 50 ml. Den har også solfaktor.

  Uansett type, smør jevnt på, start gjerne nederst på kroppen og arbeid deg oppover. Unngå hårfestet og øyenbryn, og smør mindre mengder på hæler, knær, albuer og fingerledd. Vask hendene godt etterpå. For å være sikker på å unngå flekker i tøyet, bør du vente med påkledning til stoffet har trukket inn i huden.

  Jet Bronzer, Dark Tan, fra Piz Buin.
  Jet Bronzer, Dark Tan, fra Piz Buin. Vis mer

 5. Enda brunere

 6. Fargen setter seg i det ytterste hudlaget, og taper seg i løpet av noen dager. Smører du flere dager etter hverandre får du dypere farge.
DinSide testet i vår fire selvbruningskremer - virket de?

Brun uten krem

Duo pudder fra Clarins.
Duo pudder fra Clarins. Vis mer

Det finnes flere puddertyper som kan gi huden et gyldent skjær for en dag. For eksempel typen på bildet fra Clarins, Le Duo Soleil, som har to farger i samme eske (220 kroner). Det finnes også terrakottapuddere og glinsende gullskimmer som kan gi huden en ekstra glød i vintermørket. De fleste kosmetikkmerker har slike produkter.

 • Tilbake til hovedartikkelen.

 • Sommerhår