Stranden der kun EN mann har adgang ...

Sol, sand og ingen grunn til beskjedenhet? I Italia har de nå åpnet en strand som kun er for damer.

Det er ikke bare kvinner fra kulturer der man er pålagt en viss tildekkethet i selskap med andre som setter pris på nyvinningen på Italias Adriaterhavskyst. Jentene strømmer til den nye kvinnestranden i Riccione i pur lettelse over å slippe pågående beilere og klamme øyekast.

Og mens debatten omkring kvinnestranden raser i Italia, med fokus på at dette er et tilbakeskritt for kvinnefrigjøring og et nederlag for kvinnekampen, så fylles den lille strandbiten langs Adriaterhavet opp med fornøyde damer.

- Hit kommer jeg for å slappe av, og alt som mangler er en evnukk i porten, sier en av badegjestene, arkitekten Alice Ghresta i følge avisen The Guardian.

«... for å redde en kvinne så trengs det en mann. Det er et spørsmål om muskler.»


>> DinSide skrev om planene om kvinnestrand i fjor, da var begrunnelsen at man skulle ta hensyn til tilreisende blant annet fra Midtøsten.

Kun én mann har adgang

Italienske strender er gjerne privatiserte, og langs Adriaterhavskystens strandlinje forsøkes det meste for å få gjester til å betale seg inn. Strand nummer 134 i Riccione har med sin kvinneprofil blitt årets store nyhet, blant strender som tilbyr egne hundeluftetjenester, strender for lesehester - med egne bibliotek og aerobic-strender.

Kvinnestranden, tydelig merket med forbudsskilt mot menn. I rosa.
Kvinnestranden, tydelig merket med forbudsskilt mot menn. I rosa. Vis mer


Strandmanager Francesca Ravaglia sier i The Guardian:

- Vi håper at kvinner føler at de kan komme hit uten å ikle seg siste mote innen bikini, uten å ta på makeup og uten å dekke til hva de måtte ha av cellulitter.

>> Dropper du heller bikinien? Her er reglene for hvordan du oppfører deg på en nudiststrand

Strandmanagerens far Fausto, fastholder at den eneste mannen som slipper innom portene på strand nummer 134 er badevakten.

- Livredderen må være av hannkjønn. Det er opplagt at for å redde en kvinne så trengs det en mann. Det er et spørsmål om muskler.
...