Elias Høgberg er glad for at det endelig kom mer snø. Trysil 5. januar. Foto: Ola Matsson
Elias Høgberg er glad for at det endelig kom mer snø. Trysil 5. januar. Foto: Ola MatssonVis mer

Strålende skihelg i vente

– Ville puddertilstander for de som har tatt turen, sier Jens Løland i Skiinfo.no

Bjorli er den skidestinasjonen med mest nysnø de siste sju dagene, blant alle skidestinasjonene i hele verden. Dette ifølge snørapporten hos Skiinfo.no. Du kan selv følge med på utvikingen ved å klikke deg inn på nettsidene til Skiinfo.no

- Det gleder også mange ski- og brettkjørere, og ikke minst skianlegg at det nå også har kommet et realt påfyll med nysnø på Østlandet. Blant annet har det snødd godt i Hemsedal, Oppdal, Norefjell, Kongsberg og på Trysil de siste dagene og mer snø er i vente, melder Skiinfo.

Her kan du se ferske bilder fra noen av de norske skianleggene:

Mer interessert i langrennski? Nedenfor gir vi deg tips til hvor du kan sjekke forhold og løypenett der du bor.

Hemsedal 5. januar. Foto: Ola Bjørnstrøm
Hemsedal 5. januar. Foto: Ola Bjørnstrøm
Pär Lundberg fikk kjenne følelsen av pudder i løype 30 i Høgegga i Trysil 5. januar. Foto: Ola Matsson
Elias Høgberg er glad for at det endelig kom mer snø. Trysil 5. januar. Foto: Ola Matsson


Her ventes det mest nysnø

Bjorli er altså helt i verdenstoppen hva gjelder snøfall akkurat nå, men faktisk er Norge representert med fire skianlegg blant topp fem med mest innrapportert nysnø over de siste sju dagene. Bjorli har meldt om 100 cm nysnø i løpet av de siste sju dagene, Strandafjellet med 98 centimeter, China Peak i USA har 97 centimeter, Bjørnestad har 92 og Røldal 91 centimeter.

Snødybder og åpne nedfarter (Åpne heiser og åpne nedfarter / av antall på stedet)
SkianleggSnødybde (cm)Åpne heiserÅpne nedfarter
Harpefossen1806/613/13
Ørsta1753/47/8
Strandafjellet1703/78/17
Stryn1703/42/6
Sunnmørsalpane1605/56/14
Stordal1602/34/8
Voss Fjellandsby/ Myrkdalen1305/711/13
Eikedalen1256/87/13
Voss Resort Bavallen1206/1213/19
Eikedalen1256/87/13
Informasjonen er hentet fra Skiinfo.no 7. januar 2011. Vi tar forbehold om feil og endringer.


Røldal, Voss Bavallen og Strandafjellet er de destinasjonene som er ventet mest nysnø de neste fire dagene, ifølge snøvarselet ti Skiinfo og Storm Weather Center. Du kan selv sjekke hvordan det ser ut for anletter nærmest deg, ved hjelp av snøvarseltjenesten hos Skiinfo. Fredag er det utstedt pudderalarm for skisetrene Bjørnestad, Røldag, Sjusjøen og Ørsta. Det kreves mer enn 20 centimeter nysnø over natten for et pudderalarmen skal gå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- For min del blir det Norefjell i helgen for å kjøre pudder, og jeg kan nesten ikke vente på nyårets første reale pudderpumping. Med godt med nysnø allerede og 61 cm snø i vente de neste dagene er det nok her du kan få den aller beste pudderopplevelsen i nærheten av Oslo/Akershus til helgen, sier Jens Løland i Skiinfo.no

Til høyre kan du sen en liste med hvilke skisenter det er mest snø, og hvor mange nedfarter som er åpne.

Dersom du planlegger et besøk i skibakken denne helga eller seinere, så husk at mange skisenter lar deg bestille heiskort på nett - og til en rimeligere penge enn ved kjøp i kiosk på stedet. På den måten slipper du også unna køen i billettluka, og du kan kjøre rett i heisen.

Forhold i langrennssporet

Din mening

Skal du på ski i helga? (Avsluttet)
Ja, i skibakke(35%) 46
Ja, langrennski(28%) 37
Nei(26%) 34
Vet ikke(10%) 13
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Lurer du på hvordan forholdene er i langrennssporet der du bor, er det flere muligheter til å sjekke dette. Mange lokalaviser har informasjon om hvor det er kjørt opp løyper i lokalområdet. Du kan også sjekke kommunens nettsider, mange legger ut informasjon om dette til sine innbyggere.

Skiforeningen har også informasjon om preparerte løyper og skiføret på sine nettsider. Skiforeningens røremelding gjelder områdene Oslomarka, Hadelandsåsene samt Gjøvik, Toten og Land, og mesteparten av løypenettet mellom Vestby og Røyken i sør og Gjøvik i nord. Der kan du også finne turforslag for disse områdene, samt opplysninger om varmestuer.

Skiforeningen melder om skiftende bris, for en stor del pent vær og temperaturer fra -3 til -13 grader i morgentimene fredag. De skriver at nysnøen som har kommet de siste dagene har bedret skiforholdene vesentlig i alle områder. Det er gode skimuligheter de fleste steder, og det preppes nå for fullt i alle marker før helgeutfarten.

Skiinfo har også en meldingstjeneste for langrenn, hvor du kan se snødybder, siste snøfall og hvor mange kilometer med løyper som er kjørt opp på de ulike destinasjonene. Hittil er det mest snø på Harpefossen (180 cm), Strandafjellet (170 cm), Stryn (170 cm) og Sunnmørsalpane (160 cm), men det er på Sjusjøen og Uvdal du finner flest kilometer med oppkjørte løyper - henholdsvis 305 kilometer og 277,5 kilometer.

Hvordan er løypeforholdene der du bor? Tips andre i debatten nedenfor.