Korte dager, men flotte forhold i januarfjellet.<br />
Foto: Dag Ove Johansen Foto: Dag Ove Johansen
Korte dager, men flotte forhold i januarfjellet.
Foto: Dag Ove Johansen Foto: Dag Ove JohansenVis mer

Strålende skiføre

Værvarslene tyder på at nok en drømmehelg står foran skiglade nordmenn.

Forrige helg ga været perfekte forhold for skiturer i fjell, skog og mark. I Oslo var markalysten så påtrengende at folk satt i bilkø fra Smestad til Frognerseteren. Heldigvis finnes det andre muligheter. Januarfjellet lokker med god plass på hotellene, og relativt køfrie skiforhold.

Blå swix og perfekte løyper

Januar er tidlig i sesongen for skisentrene. Kulden skremmer mange fra å bruke fjellet så tidlig, og korte dager lokker ikke på syvsoveren. I bakkene er det imidlertid nydelige forhold som får frem skigleden hos de aller fleste. I de forskjellige skisentrene finner vi snømengder fra nesten to meter og ned i nesten ingenting. Her er heisene med mest snø nå.

Det begynner å bli godt med åpne heiser og løyper nå. De fleste sentrene har fått snø og kuldegrader nok til at du kan kaste deg ut i løypene uten å få ødelagt skiene av stein og grus. Lurer du på hvor det er magrest, kan du sjekke de sentrene med under halvmeteren som har åpnet her.

For langrennsentusiastene er også milevis av preparerte løyper klare til bruk. Ta med blå swix…

Dårlig med pudder

Tallene er hentet fra Skiinfo.
Tallene er hentet fra Skiinfo. Vis mer

Selv om forholdene og været er tilnærmet perfekt, er det en gruppe entusiaster som sliter nå: Pudderfolket må lete etter frisk nysnø. I Sør-Norge sørger kulde og klarvær for at det ikke faller snø. I nord er det dårligere vær, og dermed større sjanser for nysnø, men her hersker mørketiden fortsatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.