Strake veien til drømmeøya

Sjekk hvilke ferieøyer du kan fly direkte til i sommer.

Værsågod, en sardinsk strand venter på deg i sommer. Foto: Hilde Øier
Værsågod, en sardinsk strand venter på deg i sommer. Foto: Hilde Øier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynner å bli på tide å planlegge sommerferien. Hvis du er som flertallet av nordmenn, så drømmer du om sol og strand.

Ser du for deg at du ligger og slapper i sanden i en bukt på en middelhavsøy? Dagdrømmen kan ganske lett gå i oppfyllelse, for utvalget av direkteruter til ferieøyer i Middelhavet er stort.

Under ser du en oversikt, og kort informasjon om hva øya kan by på.

Du kan også fly til mange av disse øyene (og flere andre) med charterfly. De beste prisene på charterflybilletter vil du få hvis du venter til like før avreise og bestiller restplassbilletter (kun fly). Hvis du vil planlegge på forhånd er ikke flybillett med charterselskapene så billig, fordi de vil aller helst at du skal kjøpe en pakke med hotell, da de vil fylle opp hotellrommene de har bestilt.

Fra Norge har vi over 180 direkteruter til utlandet. Se den fulle oversikten her.

Fra Chania, en av de største byene på Kreta. Foto: Manolis Kanakis
Fra Chania, en av de største byene på Kreta. Foto: Manolis Kanakis Vis mer


Kreta
Den største øya i Middelhavet er fortsatt nordmenns mest populære, etter snart 50 år med sydenturisme. Likevel har øya beholt sin greske identitet, og vil du oppleve det erkegreske, er det bare å svinge vekk fra stranden og opp i landsbyene litt inn fra kysten. Hit flyr du med Norwegian fra Oslo og Bergen.

En smakebit av hva Kreta kan tilby får du i i denne bildespesialen: Kretas ansikt

Sardinia
Sardinia har ikke vært så enkel å komme til før, men nå konkurrerer Ryanair (fra Torp) og
Norwegian (fra Oslo) om å fly deg til hhv. Alghero i nordvest, og Olbia på østkysten. Sardinia er kjent for sine mange flotte strender og det krystallklare vannet. Legg til italiensk pasta, pizza og vin, og du skjønner tiltrekningen. Det er populært leie landlige hus, og kjøre rundt til de forskjellige strendene. Vil du ha en luksuriøs og kjendisspekket ferie, ferierer du rundt Porto Cervo - men her er det dyrt.

Sicilia
Mafiaøya er et flott feriemål. Som på Sardinia er det flust med flotte feriehus å leie. Sicilia kan by på romerske ruiner, vulkanen Etna, mafialandsbyen Corleone, og den superromantiske byen Taormina med sin fantastiske romerske teater, der kjente artister holder konserter om sommeren. Ryanair flyr til Trapani på Sicilia fra Torp. Trapani ligger på øyas nordvestlige hjørne.

Oia på Santorini har en spektakulær beliggenhet. Foto: Tugce Yatman
Oia på Santorini har en spektakulær beliggenhet. Foto: Tugce Yatman Vis mer


Santorini
Denne vulkanske øy i Kykladene er erkegresk. Det er gjerne herfra de typiske bildene av kritthvite hus med blå dører og karmer er hentet fra. Utsikten fra klippelandsbyen Oia er fantastisk. Vit at Santorini ikke er kjent for å ha de flotteste strendene, men øya er det perfekte utgangspunkt for loffing rundt til andre øyer som Paros, Naxos, Ios osv. Norwegian har en direkterute hit fra Oslo.

Se flere bilder og les om vår opplevelse av øya her: Perlen blant greske øyer

Mallorca
Spanske Mallorca er et kjent navn på sydenkartet, men det som er fint med øya, er at her finner du alt fra familiesydenstrendene til partygatene for festungdom til luksuriøse villaer for kjendiser. Mallorca kan by på en hyggelig ferie uansett hva du er ute etter. Palma er forøvrig for en spansk storby å regne (det bor rundt 500.000 mennesker her og i området rundt). Vil du ha både storbyferie og strandferie? Da er Mallorca stedet. Norwegianflyr direkte hit fra Oslo, mens Ryanair flyr hit fra Rygge.

Georgiosbukten på Korfu. Foto: Tasoskessaris
Georgiosbukten på Korfu. Foto: Tasoskessaris Vis mer


Korfu
Korfu er kjent for sitt klare vann, og snorkling og dykking er populært. Øya ligger i Det joniske hav, vest for Albania. Drar du hit på ferie, er det lett å ta seg en svipptur til mye mindre utviklede Albania. Spennende og annerledes! Norwegian har direkterute hit fra Oslo.

Kos
Øya Kos er kjent for mange charterturister. Kos ligger like utenfor det tyrkiske fastlandet, og har rykte på seg for å være en øy der festglade mennesker reiser for å drikke øl og ouzo i nattetimene. Når strendene i tillegg er mange og lange, da er det klart at Kos er et alternativ å vurdere for deg som vil ha liv og røre kombinert med sol og strand. Norwegian har direkterute fra Oslo til Kos.

Kypros
Kypros er populær fordi sesongen er så lang på denne øya helt øst i Middelhavet. Kypros er kjent for sine mange og fine strender, hvor svært mange har blått flagg. Her kan du dykke, snorkle, golfe, besøke romerske ruiner, se afrodites klippe, eller bare kose deg på en solseng. Ayia Napa er stedet for de unge og alkoholsugne, men andre steder på øya er langt mer familievennlig.

Vi har testet ut et par hoteller på Kypros: Golden Star Protaras og Adams Beach Hotel.

Paradisisk i Den blå lagune på Malta.  Foto: Stine Okkelmo
Paradisisk i Den blå lagune på Malta. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Malta
Malta gjør comeback på rutekartet til Norwegian. For et par år siden hadde både Norwegian og SAS ruter hit, men begge droppet dem. Vi får håpe etterspørselen er bedre nå. Det er ingen grunn til at ikke Malta skal være en feriehit. Øya er liten, så du får med deg det meste som er å se på en uke, og siden dette har vært en britisk koloni, er det litt mindre "mañanakultur" her enn andre steder i Middelhavet. Her er det engelsk orden som gjelder, for det meste i hvert fall. Malta kan lokke med en spennende historie, en drøss med gamle kirker og andre historiske bygninger, og ypperlige snorkle- og dykkemuligheter.

Vi likte oss godt på Malta da vi var der for noen somre siden. Les mer og se bilder her: Malta - Middelhavets magnet