Støyfri jentetur

Hans vil ha med jentene på støyfri ferie, og ber om tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei, hadde tenkt å be "jentene" - de er alle over 30 år - ut på en langhelg til en storby i Europa. Har du forslag til by uten alt for mye trafikkstøy?

Stille sone

Gatene i Gamla Stan innbyr til mye, men ikke biltrafikk.
Gatene i Gamla Stan innbyr til mye, men ikke biltrafikk. Vis mer

Storbyer er det nok av, men skal vi ta hensyn til trafikale forhold faller mange bort. I alle byer må du som regel tolerere noe trafikkstøy, og du unngår problemet ved å velge hoteller som ligger i stille gater eller områder av byen. Generelt kan vi si at jo lenger syd- og østover du drar, jo mer fylles gatene av støy fra motorer, horn og dårlige/manglende lydpotter. Trafikkulturen i land som Frankrike, Spania, Italia, Hellas og Tyrkia tilsier at storbybesøket ofte kan bli en usedvanlig bråkete opplevelse, og vi utelukker derfor byer som Nice, Paris, Barcelona, Madrid, Roma, Aten og Istanbul. Noen oaser finnes likevel. Her er tre alternativer som alle har én ting til felles: Nærheten til vannet.

1: Stille bydel i Stockholm
Nordiske trafikanter synes ikke å være rammet av samme adrenalinkick i trafikken som kjørende likesinnede lenger syd og østover. I Stockholm er det dessuten mulig å oppholde seg i Gamla Stan, en bortimot bilfri bydel som også kan oppvise bøttevis med sjarme for besøkende. Ikke langt unna, ikke spesielt eksotisk, men svenskenes hovedstad er verdt et besøk likevel.

Her er mer informasjon fra vårt artikkelarkiv:

 • Stockholm fra sjøsiden

 • Stockholms kuleste steder

 • Weekendguide til Stockholm
 • Amsterdams kanaler er ikke bilvennlige, men da blir det også stillere i gatene.
  Amsterdams kanaler er ikke bilvennlige, men da blir det også stillere i gatene. Vis mer

  2: Alternative Amsterdam
  En annen by kjent for sine kanaler, er Amsterdam. Byen er dessuten kjent for å ha en stor sykkelpark. Kanaler og sykler bråker ikke like mye som biler, og selv om Amsterdam neppe kan kalles stille er det ikke like støyete her som i mange andre storbyer. Dessuten er shoppingmulighetene fantastiske (lave priser, spennende butikker), og det går flere direktefly til byen fra Norge.

  Her er mer om Amsterdam fra DinSides arkiver:

 • Amsterdam i ekspressfart

 • Sjelden fargeprakt på Floriaden
 • 3: Vått i Venezia
  Italiensk trafikkultur har vi allerede advart mot. Heldigvis er ikke dette så plagsomt i Venezia, av den enkle grunn at her er det bilfritt. Byen kan riktignok neppe regnes som en riktig storby, kun 65.000 innbyggere kan kalle seg venetianere. Men siden den er et av Italias fremste turistmål, fremmer vi likevel forslaget. Byen er bygget på 117 øyer og har 150 kanaler og 409 broer. Beste tid for besøk her er fra mars til mai, og fra september til oktober. Sommeren er travel, byen mottar langt flere turister enn den egentlig har kapasitet til.

  Lykke til i planleggingen av en deilig jenteferie, hilsen Reiseeksperten

 • Flere spørsmål og svar? Tilbake til innledningen.