Storslagent ved pyramidene

Denne uken har du mulighet til å oppleve Verdis fantastiske opera Aida i sine rette omgivelser. Stykket fremføres ved de enorme pyramidene, akkurat der Verdi selv satt og skrev den romantiske fortellingen.

I 1869 ble Guiseppe Verdi kalt til Egypt for å skrive en opera til åpningen av the Royal Opera House. Operaen ble bygget til åpningen av Suezkanalen som skulle markeres med brask og bram.

Dersom du er som folk flest, vet du kanskje ikke så mye om selve historien om Aida. Muligens med unntak av at det har noen med Egypt å gjøre..

Storslagent ved pyramidene

Dødelig kjærlighet

Historien begynner med Aida, en vakker etiopisk slavejente, som proklamerer sin kjærlighet til soldaten Radames. Etter å sunget hverandre i senk drar Radames av sted til soldattilværelsen i Aidas hjemland. Når han kommer tilbake leder han etiopiske fanger inn på torget, deriblant Aidas far!

-Det er min far! Roper hun ut - selvfølgelig på italiensk, (men det er det jo ingen som hører siden det er en opera og alle synger i munnen på hverandre).

Gjennom sin vakre sang forfører hun Radames til å overgi egypternes krigsplaner, noe som fører til at han blir tatt og dømt til dødsstraff. Selv om Radames nå har blitt lurt av Aida, proklamerer han sin kjærlighet til henne på ekte operavis. I det han klatrer ned i graven der de skal begrave ham levende, bestemmer Aida seg for å gå med ham inn i dødsriket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med Sfinxen som scene

Med denne informasjonen inne er det bare å gjøre seg klar for en fantastisk kveld i operaen. Forestillingen foregår ikke i noe trøtt operahus på Youngstorvet, men midt i et av verdens syv underverker. Med himmelen som tak, Sfinxen som dekorasjon, alt akkompagnert av vakker musikk. Rollene besettes av noen av verdens beste operasangere, regissøren er Patrick Fournillier.

Hvordan du kan få være med på moroa

Charterselskapene har ikke startet Egypt-sesongen, så enkleste fremkomstmiddel er rutefly. Det billigste alternativet vi fant var med British Airways til kroner 5.506,-. I tillegg kommer hotell og frakt fra Kairo by til Forte Grand Pyramids som ligger circa ti kilometer vest for Kairo. Billetter til forestillingen koster mellom $100 ( circa 935 kroner) og $250 (Circa 2.337 kroner). Dyrt, men en unik opplevelse i seg selv. For billetter, ring Cairo Opera House Reservation Office, eller bestill via Ticketmasters internasjonale kontor i London, tlf: 0044 20 7316 4709.

Billig reise?

Blir Kairo i dyreste laget? Sjekk vår oppdaterte restplassoversikt. Lurer du på hva som er bra og dårlig med ditt neste reisemål? Ta en titt på lesernes egne vurderinger i Din Reiseguide.