Storkutt hos SAS

Etter det verste kvartalsresultatet noensinne blir det slaktehøst i SAS.

SAS skal kutte kostnader med 3 milliarder, og det betyr at arbeidsplasser ryker. Det kom frem på en pressekonferanse i Stocholm tirsdag.

Flere tusen overtallige

9 prosent færre reiste med SAS i okober i år, enn i oktober i fjor. Aller størst var svikten blant de forretningsreisende. Etter at selskapet tidligere i høst har kuttet omkring 1.000 stillinger, ryker nå ytterligere 2.500 av selskapets 27.000 ansatte. Rutenettet skal reduseres med tre til fem prosent, tilsvarende 5 fly, melder Nettavisen tirsdag.

Massekutt

Verdens flybransje var allerede på nedtur når terrorangrepene i USA skjedde. Etter dette har det blitt enda færre reisende, og enklere for selskapene å gjennomføre kostnadsreduksjoner, rutereduksjoner og oppsigelser. I USA har allerede 100.000 flyansatte fått samme melding om at de er overtallige. Mandag offentliggjorde Braathens kutt i både bemanning og ruter. Tirsdag kom altså SAS etter.

Det belgiske slyselskapet Sabena forventes å bli slått konkurs onsdag. Passasjerer som Sabena blir overført til andre selskaper.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Artikkelen fortsetter under annonsen