Tøffe krav i rodeosporten. Ta på den krakilske oksen med høyre hånd, og du er ute av leken.
Tøffe krav i rodeosporten. Ta på den krakilske oksen med høyre hånd, og du er ute av leken.Vis mer

Store penger i Las Vegas

Ta på deg cowboyhatten og skinnbuksa og bli med på rodeo i Las Vegas. Den beste rytteren vinner 4.6 millioner dollar.

Første desember starter National Finals Rodeo (NRF) på Thomas & Mack Center i Las Vegas. Det er sekstende gang rodeoen avholdes her. Arrangøren lover ekte cowboys, øldrikking og høy showfaktor.

Ikke for pyser

Rodeoen har utfordrende grener; En av dem er å holde seg på en sprellende hest eller okse i minst åtte sekunder. Poengene gis etter hvor viltert dyret er og hvor god rytteren er til å gi et skikkelig show. Den som rører dyret med høyre hånd diskvalifiseres. En annen barsk gren er lassokasting på kalver. Favorittene er Ty Murray alias The King of The Cowboys, og Kristie Peterson. Sjekk program og nedtelling til rodeoen på National Finals Rodeos hjemmesider. Billettene koster 29 dollar.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Sexy mote

Nå er det ikke bare gutta som får vise seg frem på denne rodeoen. Pro League of Women NFR Styleshow viser det beste innen raff cowgirl-mote: Trange bootcut-skinnbukser med frynser, skinnende beltespenner og bluser med flatterende utringninger. Selvsagt er det mulig å shoppe. Amerikanerne kan lage festivitas, og i år blir det stort julegaveshow. Inntektene går til et veldedig formål, Justin Cowboy Crisis Fund.

Det beste av alt eller verste av alt – avhengig av ståsted - er kanskje missekonkurransen hvor tretti unge damer kjemper om den gjeve tittelen, Miss Rodeo America Pageant. Billettene til misseshowene rives raskt vekk og arrangøren melder om at allerede et er utsolgt på et av misseshowene. Du finner mer informasjon på Miss Rodeos hjemmeside. Jenter, sleng på dere cowboystøvlene og vis hva dere er gode for.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan se showet?

Fly til Las Vegas` McCarren internasjonale flyplass. En rekke selskaper flyr til Las Vegas, deriblant SAS og Iceland Air som begge har avganger fra Oslo. Iceland Air tilbyr billetter i samarbeid med Northwest Airlines til kr 2.445. Vertshotellene til NRF, hvor rodeorytterne bor, finner du her .

Ut på tur?

Klar for sol og varme? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.