Store norske skisteder - lite ledig

Vi har sjekket bookingsituasjonen hos de seks største norske vintersportsstedene.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fra Norefjell i sør til Oppdal i nord. Refrenget er det samme - det begynner å bli fullt.

Trysil

- Vi har en god bookingsituasjon på Trysil, sier en fornøyd salgssjef Richard Palmgren til DinSide, og mener med det selvsagt at de begynner å bli fullt.

- Alt sentralt ved turistsentrene er utsolgt. Det er stort sett private hytter i fjellet som er ledige nå, sier han. Utvalget her er imidlertid variert. Fra små 4-6 sengers hytter til store med plass for 25-26 personer. Som eksempel koster en hytte med seks sengeplasser 9.080 i vinterferieuken (uke åtte), mens en med 18 sengeplasser koster 21.520 kroner. Her kommer vasking for 1.250 i tillegg. I uke ni er det litt mer ledig fordi flere nordmenn leier ut i den perioden, men til gjengjeld har stockholmerne ferie og fyller fjellet i denne perioden.

- I uke ni har vi 70 prosent svensker her, sier Palmgren.

Hemsedal

- Vi har fortsatt ledige både leiligheter og rom, forteller de ved Hemsedal Booking. Hemsedals mest populære bosteder er de som ligger ved bakken eller i sentrum. Bosteder med litt lengre vei er lettere å få tak i om du er sent ute.

- Vi har for eksempel en seks- til åtte-sengs leilighet med badstu ledig i uke åtte like ved bakken akkurat nå, men det er den siste, forteller Stein Helge ved Hemsedal Booking. Prisen for denne herligheten er 7.600 kroner fra søndag til fredag.

Geilo

- Det begynner å bli fullt på hyttene, men det er ledige leiligheter og hotellrom, forteller de ved Geilo Booking. Spesielt midtuke (søndag-fredag) er mulig for etternølere. På Geilo er uke åtte den travleste, da har også både engelske og danske turister ferie.

- Kan du bo her i midtuken har vi for eksempel ledige fire-sengs leiligheter på Geilo Appartments for 5.000 kroner. På Vestlia kan du få dobbeltrom fra 695 kroner per person med halvpensjon i midtuke, ifølge Geilo Booking.

Hafjell

Mens danskene dominerer Hafjell i uke 7, er det først og fremst norske tilreisende som fyller de gamle OL-bakkene i de norske vinterferieukene.

- I uke ni har vi fortsatt noen få ledige åtte-sengs hytter, som er mest populære. I uke åtte er det kun leiligheter og rom som er tilgjengelig, forteller Hafjell Booking.

Her kan du for eksempel få seks-sengs leilighet i Gaiastova for 10.350 kroner for en uke. Har du ferie i uke ni, slipper du med 8.950 for den samme leiligheten.

Norefjell

Den siste helgen i uke åtte er det en og annen ledig hytte på Norefjell, ellers er det fullt i uke åtte.

- Her er det både dansker og svensker, samt mange ferierende fra østlandet, forteller Norefjell Booking som kun har oversikt over hytter og leiligheter i området. Hoteller finnes også her, men de har ingen sentral bookingtjeneste.

- Store hytter er mest populære, vi har hytter som kan bebos fra fem til ti personer.

Oppdal

Stølen Terrasse er et av Oppdals populære bomuligheter.
Foto gjengitt med tillatelse fra www.oppdal-booking.no Foto: www.oppdalbooking.no
Stølen Terrasse er et av Oppdals populære bomuligheter.
Foto gjengitt med tillatelse fra www.oppdal-booking.no Foto: www.oppdalbooking.no Vis mer

- Det er ikke ledige bosteder igjen for den som vil velge på øverste hylle, forteller de ved Oppdal Booking. Øverste hylle tilsvarer de største og fineste hyttene med plass til ti-tolv personer. Uke åtte er den mest populære også her, mens det er større sjanser å finne det du ønsker deg i uke ni.

- Nå har vi ledige leiligheter, men vil du bo på hotell er det kun midtuke som er tilgjengelig.

Også på Oppdal kan du regne med å treffe mange utenlandske turister: Finner, dansker og svensker har alle oppdaget fjellbygda i Trøndelag.

  • Flere vinterferietips.

  • Tilbake til hovedartikkelen.