Foto: Foto: 2003 Otto Holdings/Bridge Climb Sydney
Foto: Foto: 2003 Otto Holdings/Bridge Climb SydneyVis mer

Store, men lille Sydney

Reisejournalist Kim Arild Jansson anbefaler et besøk til Australias mest kjente storby:


Selv om Sydney er en storby, føles den aldri for stor. Den er intim, koselig, og selv om det løper en og annen stressa businessperson rundt i gatene, er det ikke langt til neste eksosfrie sted, hvor storbyens støy har lagt seg, og du kan nyte stillheten.

Sydney er også en tolerant by. På et annet gatehjørne kan du se to homofile pensjonister gi hverandre et kyss, uten at noen bryr seg. I Hyde Park kan du oppleve at uteliggere og menn i skjorte og slips møter hverandre til et sjakkspill eller to.

Jeg har vært i Sydney tre ganger; én gang på en festetur sammen med et par kamerater; en annen gang på severdighetssafari med familien; og en siste gang på en romantisk ferie med kjæresten. Og Sydney ga meg alt jeg kunne ønske alle gangene.

Sydney er nemlig en partyby for både unge og voksne. Variasjonen er stor, og finner du ikke noe som faller i smak, bør du vurdere å utvide horisonten noen hakk. Området rundt Kings Cross er velkjent for backpackere, men trekker også til seg heteroseksuelle menn som på sene nattestimer kunne tenke seg å ta en tur i en strippebule. Oxford street er selveste homogaten i Sydney, med utesteder som også er populære blant heterofile. Darling Harbour og The Rocks kan også tilby nattravnene litt underholdning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du pengene dine i en rumpetaske og kamera konstant over skulderen, er det kanskje turistattraksjonene du er ute etter i Sydney. Operahuset er selvskreven, og mitt tips er å ta deg rå til å nyte en forestilling i det berømte bygget. Ta en guidet dobbeltdekkertur rundt byen, og få med deg de viktigste attraksjonene på én kjøretur. Prisen for bussturen er stiv, men det er fullt mulig å prute med bussjåføren.

Sydney er en romantisk by, og det tar ikke lang til å komme seg vekk fra trafikkaoset midt i sentrum. En stille lunsj i den botaniske hagen, etterfulgt av en rolig spasertur rundt Operahuset, og et glass vin i Darling Harbour - og vips, så har du en romantisk og avslappende dag i Sydney.

Australias største by har med andre ord noe for de fleste. Sydney, jeg kommer snart tilbake!