Storbymeny à la carte

Vi guider deg gjennom storbyjungelen.

Mye som kan glede familiens yngste medlemmer i Paris - her fra området La Defense. Foto: Karoline
Mye som kan glede familiens yngste medlemmer i Paris - her fra området La Defense. Foto: Karoline Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

 • Barnefamilien
  At storbyen ikke passer for barn, er en seiglivet myte. I Paris morer de unge seg i Euro Disney eller Asterixparken, de spiser sjokolade-crepes og kjører båt på Seinen. Følg sporene til Ringeren av Notre Dame, og klatre opp de 387 trappetrinnene opp til tårnet i katedralen; Utsikten er prektig. Småjentene kjøper nydelige parisisk-elegante kjoler som du ikke finner noe annet sted i verden.

  Med DinSide Reises weekendguide finner du frem til det du bare må se i Paris.

 • Blakk
  I Budapest får den blakke studenten mye storbyliv for lite penger. Ifølge Lonely Planet lever du godt for rundt 250 kroner dagen. Leier du rom i private leiligheter, spiser frokost med kake og ost fra kiosken, drikker billig lokalprodusert vin, og vips, kommer du unna med mindre. Den som ikke har råd til eksklusiv skjønnhetsbehandling på spa i Vest-Europa, finner sitt lavprisede skjønnhetsmekka i den ungarske hovedstaden; La deg kna, skrubbe og massere på de mange tyrkerbadene.
 • Den musikkglade
  Musikkelskeren velger seg Wien. Bare i mars ser du opera av blant andre Mozart, Sibelius, Verdi og Wagner. I tillegg til den klassiske musikken, er spotene for live-musikk mange. På Jazzland (Franz Josefs Kai 29) spilles det jazz hver dag, på Rock Haus (Adalbert Stifter Strasse 73), spilles det world music.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Etter å ha hørt musikken, sjekker du ut de store komponistenes hjem. Haydn (Haydnsgasse 19), Schubert (Nussdorferstrasse 54 og Kettenbrucke 6), Beethoven (Molken Bastei 8, Doblinger Haupt Strasse 92 og Probusgasse &), Johan Strauss (Praterstrasse 54) bodde alle i Wien i kortere og lengre perioder.

 • Den romantiske
  Den forelskede pleier kjærligheten i Praha. I Europas juvel er fremste severdighet byen selv. I de vakre gatene finner du arkitektur fra flere århundrer. Den litt langsomme atmosfæren åpner for ro.

  Til tross for en langt roligere atmosfære enn hva du finner i for eksempel Barcelona eller i Paris, ligger ikke Praha langt etter Vest-Europa hva standard angår. Utvalget av shopping, hoteller og restauranter har økt betydelig etter østblokkens fall. Samtidig har byen åpnet seg for innflytting. Særlig de mange unge amerikanerne som reiser hit for å finne seg selv, preger stemningen.

  I kjølvannet av den mer eller periodiske innflyttingen, har det dukket opp flere litterære kafeer, teatre og interessante konserter.

  Hvordan du gjør Europas juvel med kun to hundre kroner dagen, leser du om her.

 • Athens Acropolis og Agora er av byens aller mest besøkte turistattraksjoner. Foto: Karoline
  Athens Acropolis og Agora er av byens aller mest besøkte turistattraksjoner. Foto: Karoline Vis mer

 • Den historieinteresserte
  Klar for å friske opp ex-phil-kunnskapene? I Athen finner du sporene etter byggverkene som har betydd mye for den senere arkitekturhistorie: Nike-tempelet på Akropolis fra slutten av 400-tallet f.Kr., Olympeion fullført av keiser Hadrian ca 100 år e. Kr. I Goulandris Museum of Cycladic & Ancient Greek Art finner du marmorskulpturene som inspirerte Picasso, Modigliani og Branucusi. I det nasjonale arkeologiske museet er det utstilt fresker og utsøkte antikviteter. I bydelen Plakas labyrintiske gater ligger det som var Athen før den ble erklært som hovedstad.

  Athen er også et godt utgangspunkt for øyloffing. Les DinSide Reises øyguide til Hellas i denne artikkelen.

Mer storbyferie finner du her.