Storbyhøst med barn

Ta hele familien med på storbyhelg i høst. Her er tips til sju europeiske storbyer med muligheter til å glede både mor, far og barn.

Storbyhøst med barn

  1. Flere familievennlige storbyer


Vi gir deg tips til foreldreaktiviteter og barneaktiviteter. I tillegg har vi sjekket prisene for hva reisen vil koste. Vi har kun sjekket selve reiseprisen, så kostnader til bosted og aktiviteter kommer i tillegg. Alle prisene er for en familie på fire med to voksne og to barn mellom to og elleve år, og er de billigste billettene vi kunne finne for en reise i helgen 4. til 7. november.

Først ute er de næreste og billigste byene hva gjelder transportutgifter:

Vasamuseet har egne barnevisninger hver helg. Vis mer

Hvilken by?

Hvilken storby egner seg best for helgetur med barn? (Avsluttet)
København(29%) 38
Paris(18%) 23
London(17%) 22
Stockholm(14%) 18
Berlin(8%) 11
Amsterdam(8%) 10
Helsinki(7%) 9
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Stockholm

Hvorfor: Det er nært, det er den av storbyene det er billigst å reise til, og du skjønner språket (for det meste).
For mor og far: Båttur i skjærgården, Vasamuseet, Skansen, Kronjuvelene på Det Kungliga Slott, shopping, spankulering i Gamla Stan, Moderna Museet.
For barn: Fornøyelsesparken Gröna Lund har stengt på denne tiden, men det er likevel en del underholdningsmuligheter for barn i den svenske hovedstaden. På folkemuseet Skansen kan de oppleve dyr og bygninger fra gamle dager. Vasamuseet har egne barnevisninger hver lørdag og søndag (for barn over 6 år). I Postmuseet får barna kle seg ut i gamle arbeidsklær anno 1800-tallet og ”leke seg” tilbake i tid. På Junibacken kan du la smårollingene baske seg rundt i Astrid Lindgrens fornøyelige verden. Junibacken har åpent hele året.
Slik kan du reise: Med bil, tog, buss eller fly.
Dette koster turen: Billigste reise med fly som vi fant i ønsker reiseperiode var 4.200 kroner, med Flynordic. Pris for reise med tog: 4.317 kroner, reise med bil: cirka 600 kroner i bensin.
Les også:

København

Hvorfor: Det er nært, det er kjært, og det er dejlig å være norsk i Danmark …. Kontinental storbyfølelse bare et steinkast unna.
For mor og far: Shopping, lun leverpostei med dansk øl og ”en lille en”, Nyhavn, kanaltur, museumsområdet Louisiana utenfor København, Ny Carlsberg Glypotek, Georg Jensen-museet, Carlsberg besøkssenter, Carlsbergmuseet, Fristaden Christiania.
For barn: Tivoli har stengt på denne tiden, men planlegger dere reisen mellom 12. november og 23. desember er det muligheter for litt fornøyelsesparkmoro likevel; da er det julemarked, og i tillegg kjøres attraksjonene på dagtid. På Ripley’s Believe it or not Museum kan du beundre rariteter som en biljardkule-svelgende mann, havfrueskjelett med mer. Louis Tussauds voksmuseum, Guinness World of Records Museum og Zoo København.
Slik kan du reise: Med bil, buss, tog, båt eller fly.
Dette koster turen: Med tog: 3.787 kroner, med fly: 4.276 med Air Portugal, med bil: cirka 1.200 kroner.
Les også:


Helsinki

Hvorfor: Et litt annerledes storbyvalg med spennende muligheter.
For mor og far: Ateneum Kunstmuseum, Finlands nasjonalgalleri, Tempelplassens kirke – som er sprengt inn i fjellet, Finlandiahuset som er tegnet av Alvar Aalto, samtidsmuseet Kiasma. Reiser dere sommerstid kan en sightseeingrunde med pubtrikken ”Spårakoff” være en annerledes sightseeingopplevelse. Shopping av finsk håndverk. Badstu.
For barn: Högholmen dyrepark på en holme utenfor Helsinki. Dyreparken har åpent hele året. To mil utenfor Helsinki kan badeglade plaske rundt i 2.000 kvadratmeter med oppvarmede bassenger, i Serena badeland.
Slik kan du reise: Med fly.
Dette koster turen: 6.756 kroner med Finnair.
Les også:

>>Ta meg lenger ut i Europa! London, Berlin, Paris og Amsterdam - fire andre familievennlige storbyer.

Når kan du ta med barna og reise? Klikk her for å sjekke når det er skoleferie i ditt fylke.