Storbyhelg i London til 2000 kr

Tro det eller ei - vi fant flybilletter og hotell til denne prisen.

En storbyhelg i London koster ikke allverden. Foto: Britain on view/Society of London Theatre/ Pawel Libera
En storbyhelg i London koster ikke allverden. Foto: Britain on view/Society of London Theatre/ Pawel Libera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En storbyhelg i London er billigere enn du tror. Vi har funnet flybilletter og hotellovernatting som gjør at turen koster 2000 kroner per person. Det er vel ikke verst?

Etter sommeren var det nye snakk om at lavprisæraen i luftfarten var over. Oljeprisen var skyhøy, og dermed var drivstoff dyrt. Prisene på flybilletter gikk oppover og oppover.

Men så kom finanskrisen, og nå ser det ut til at flyselskapene igjen dumper prisene for å lokke til seg passasjerer.

London er en av nordmenns store favoritter når det gjelder storbyferie. Og i øyeblikket er kursen på rundt 10,15 kroner, noe som gjør byen billigere enn den har vært de siste årene. Vi bestemte oss for å finne ut om det gikk an å få en storbyhelg i London til 2000 kroner per person. Og det gikk jo fint!

Innsidetips til London

Flybillett til 996 kr

Vi fant billetter til London Gatwick med Norwegian til 996 kroner. Utreise fredag 3. april kl 17.35, hjemreise søndag 5. april kl 19.50. Merk at dersom du skal sjekke inn bagasje, koster det 55 kroner per vei. Kanskje du bare trenger å sjekke inn bagasje på vei hjem, etter all shoppingen?

Med flybilletter til 996 kroner (dog uten innsjekket bagasje), har vi rundt 1000 kroner å bruke på overnatting. Siden vi går ut fra at to personer reiser sammen, har vi altså rundt 1000 kroner å bruke på hotell per natt.

Hippe Øst-London

Hotellrom fra 900 kroner

Vi søkte etter fire- eller femstjerners hoteller på www.hotels.com, og fant drøssevis av alternativer som kostet 700-900 kroner natten. Vi setter maksprisen på 900 kroner, da frokost ofte ikke er inkludert. Her er noen av de beste, med sentral beliggenhet i byen:

  • Hyde Park Premier London Paddington - 900 kroner natten
  • Comfort Inn Vauxhall - 893 kroner natten
  • Royal Landcaster ved Paddington - 918 kroner natten
  • Holiday Inn King's Cross Bloomsbury - - 829 kroner natten

Velger vi billigste hotell, koster altså en tur til London førsdte helgen i april 1889 kroner, eller 1999 kroner dersom du skal sjekke inn bagasje.
Merk dog at vi ikke har tatt med transportkostnader til og fra flyplassene.

Dette er bare et eksempel på billig storbyhelg i London. Det finnes mange andre muligheter mht. tidspunkt for reisen, og hotellovernatting. Både Norwegian, SAS, British Airways og Ryanair flyr direkte til London fra Norge.

Prisene har vi hentet inn 4/3. Vi tar forbehold om utsolgte billetter og hotellrom, eller endrede priser.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!