Storbyhelg i Dublin til 1.500 kr

Vi fant faktisk denne prisen for en langhelg i oktober.

 Foto: Visit Dublin
Foto: Visit Dublin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dublin er en by som lett blir oversett som storbyreisemål. Det er det ingen grunn til. Dublin er en kompakt, men innholdsrik by. Her er det flust med butikker (omtrent alt av kjedebutikker og merker du finner i London), og i sentrum skal du ikke gå langt før du kommer forbi en hyggelig pub eller kafé der du kan ta en øl eller et glass vin.

Les mer om hva som venter i Dublin i reisereportasjen Dublin neste.

Dublin egner seg godt som reisemål både for par, vennegjenger og barnefamilier. Dessuten regnes irene som et av verdens hyggeligste folkeslag. I etterdønningene av finanskrisen er de desto mer glade for at vi kommer og bruker penger i landet deres. Akkurat nå ligger dessuten euroen på litt under åtte norske kroner, og det er ikke så dumt, for i Dublin er det euro du betaler med. Sjekk kursen i vår valutakalkulator.

En øl på en pub er obligatorisk om du er i Dublin. Foto: Stine Okkelmo
En øl på en pub er obligatorisk om du er i Dublin. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Rimelig flytur

Både Norwegian og Ryanair flyr til Dublin fra Oslo. Det gjør det forholdsvis greit å finne rimelige flybilletter. Men aberet er at begge flyselskap dessverre bare flyr fra Dublin til Oslo om morgenen (Norwegian klokken 8:50, og Ryanair klokken 9:30). Ryanair flyr ikke denne ruten mandager og torsdager, mens Norwegian ikke flyr mandag, onsdag, fredag eller lørdag.

Priseksempler på flybilletter
Vi har funnet frem et par alternative helger og sjekket prisene:

- Utreise onsdag 13/10 kl 14:05 og hjemreise søndag 17/10 kl 9:30 med Ryanair - 661 kr inkludert ett innsjekket kolli.

- Dersom du må reise torsdag til søndag, er dette en mulighet: Utreise torsdag 28. oktober kl 10:30 med Norwegian og hjemreise søndag 31. oktober kl 9:30 med Ryanair - 759 kr + 323 kr = 1.082 kr inkludert ett innsjekket kolli.

Dette er bare to eksempler på priser. Hvis du venter med å reise til november er prisene lavere. Hvis du reiser utenom helgen, eller har mulighet til å legge hjemreisen til mandag eller tirsdag, kan du finne enda rimeligere billetter.

Les også: Storbyguide til Dublin

Priseksempler på hotell

DinSide har tidligere testet ut Grafton Guesthouse, som ligger i sentrum, bare noen minutters gange fra handlegaten Grafton Street. Her får du overnatting og frokost i fire netter fra 13. til 17. oktober for 285 euro, cirka 2.245 kr. For overnatting her i tre netter fra 28. til 31 oktober betaler du 219 euro, rundt 1.725 kr.

Du kan finne rimeligere overnatting i Dublin. For eksempel fant vi dobbeltrom på Blooms Hotel fra 13. til 17. oktober for 1.792 kr gjennom Hotels.com. For langhelgen 28. til 31. oktober fant vi dobbeltrom på Grand Canal Hotel til 1.385 kr gjennom Ebookers.no.

Triks for en billig storbyferie

Storbyhelg til 1.500 kr

Det betyr at dersom du velger turen i midten av oktober, og bor på Blooms Hotel, koster fly og hotell bare 1.557 kroner per person. Det er ikke verst for en langhelg i en europeisk storby.

På nett: Visit Dublin

Merk at disse prisene ble hentet inn fredag 10. september. Vi tar forbehold om endringer.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!