Storbyen kaller

Høsten står på trappene, og dermed kommer høysesongen for storbyferier. Vi hjelper deg å planlegge turen.

Foto: Visit London
Foto: Visit London Vis mer

Storbyen kaller

  1. Storbyen kaller 2

Storbyferie

Skal du på storbyferie i høst? (Avsluttet)
Blir nok en storbytur(52%) 110
Ja, flere enn en(26%) 54
Nei, ikke i høst(22%) 46
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ingen jubler vel over at sommeren er på hell, men høsten er ikke så verst, den heller. Særlig ikke hvis du har muligheten til å ta deg en storbyferie.

Storbyferien har blitt et "must" for mange, etter at lavprisselskapene har gjort det mulig å komme seg til kontinentet for en rimelig penge. For den som enten av miljøhensyn, eller fordi terroren skremmer helst ikke flyr, tar vi med tre storbyer du enkelt kan komme deg til med ferge, buss eller tog.

London, Paris, Praha, København ... det finnes flust av flotte storbyer som kan lokke med god mat og drikke, shopping, museer, teater og uteliv.

Vi presenterer ti populære europeiske storbyer, forteller deg hvorfor du bør dra dit, hva du kan gjøre der, og hvordan du kommer deg dit.

Vakre Nyhavn i København. Foto: Wonderful Copenhagen
Vakre Nyhavn i København. Foto: Wonderful Copenhagen Vis mer


KØBENHAVN

Kongens by er nordmenns yndlingsstorby. Ikke så rart, siden den er full av hyggelige dansker, og ikke ligger så fryktelig langt vekk. Men København er kontinental nok til at vi føler at vi er i utlandet. Her reiser du for å spise gode danske frokoster (lunsj), handle dansk design, drikke godt øl, og kanskje ta deg en lille en.

Du kan fly direkte til København både fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Sandefjord med SAS Baathens, Sterling, Norwegian eller Widerøe. Du kan også ta ferge fra Oslo med DFDS, tog fra Oslo S, eller buss fra Oslo (Säfflebussen eller Swebuss Express).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billigste flybillett: Fra Oslo med Norwegian - 552 kroner

Storbyguide: København

Alle DinSides artikler om København finner du her.

 Foto: DinSide Reise
Foto: DinSide Reise Vis mer


LONDON

Den britiske hovedstaden er favoritten for den som vil dra på storbyferie for å shoppe. Men Swinging London har mer å by på enn butikker og kjøpesentre. Her finnes et utall restauranter med mat fra hele verden, verdenskjente museer og severdigheter, et yrende uteliv bestående av alt fra barer og nattklubber til musikaler og stand-up show, og, selvsagt - et utall puber der du kan slå deg ned og leske strupen, og kanskje stille sulten, også.

Du kan fly direkte til London fra Oslo, Trondheim, Tromsø, Bergen, Haugesund, Sandefjord og Stavanger med SAS Braathens, Norwegian, British Airways eller Ryanair.

Billigste reise: Fra Sandefjord med Ryanair - 361 kroner (kampanjetilbud som varer frem til midnatt i dag)

Storbyguide: London

Alle DinSides artikler om London finner du her.

Karlsbroen er Prahas Karl Johan. Foto: Czech Tourism
Karlsbroen er Prahas Karl Johan. Foto: Czech Tourism Vis mer


PRAHA

Den tsjekkiske hovedstaden har på få år blitt et av Europas mest populære storbyreisemål. Byen ligger vakkert til ved elven Vlatva, og turistmagneten Karlsbroen tar deg fra det gamle bytorget og over elven til Praha slott. Vakre, gamle bygninger, hyggelige torg, spennende historie - og, ikke minst, hyggelige priser gjør Praha til et yndet reisemål. Det skal sies at prisnivået har steget en del de siste årene, men fortsatt er det billig i byen.

Du kan fly direkte til Praha fra Oslo, Bergen, Bodø, Stavanger og Trondheim med SAS Braathens, Norwegian eller Czech Airlines.

Billigste flybillett: Fra Oslo med Norwegian - 810 kroner, eller fra Oslo med Czech Airlines - 888 kroner.

Storbyguide: Praha

Alle DinSides artikler om Praha finner du her.

Stemningsfullt ved kanalene. Foto: Visit Holland
Stemningsfullt ved kanalene. Foto: Visit Holland Vis mer


AMSTEREDAM

Kanalbyen i Nederland tiltrekker seg horder av turister. Ikke så rart, for dette er en særdeles sjarmerende storby. Hyggelige kanaler, smale kanalhus, grønne parker, tulipaner, spennende mat, og - for de som liker det - coffeeshops med kaker som krydrer tilværelsen.

Du kan fly direkte til Amsterdam fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Sandefjord med SAS Braathens, KLM eller Sterling.

Billigste flybillett: Fra Oslo med Sterling - 796 kroner

Storbyguide: Amsterdam

Alle DinSides artikler om Amsterdam finner du her.

Fantastidsk utsik mot Montremartre fra Eiffeltårnet. Foto: DinSide Reise
Fantastidsk utsik mot Montremartre fra Eiffeltårnet. Foto: DinSide Reise Vis mer


PARIS

Lysenes by regnes for å være en av Europas mest besøkte byer. Hvert år tiltrekker Paris seg millioner av turister. Ikke så rart, med tanke på hva den franske hovedstaden har å by på: kunst i verdensklasse, gourmetmat, god vin, café au lait, croissanter, chic shopping, Notre Dame, og selvfølgelig - Eiffeltårnet.

Du kan fly direkte til Paris fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim med SAS Braathens, Norwegian, Air France eller Sterling. Air France/KLM flyr til Paris via Amsterdam fra Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Billigste flybillett: Fra Oslo med Norwegian - 693 kroner

Storbyguide: Paris

Alle DinSides artikler om Paris finner du her.

>>Her finner du de fem neste storbyforslagene