Storbyen kaller 2

>>> Tilbake til innledningen

Utsikt over Tallinns gamleby. Foto: Visit Tallinn Vis mer

Storbyen kaller

  1. Storbyen kaller 2


TALLINN

Estlands hovedstad seiler oppover på lista over nordmenns favorittbyer. Byen er allerede godt kjent for svensker og finner, som enkelt kommer seg dit med fergen. Det flotteste med Tallinn er den middelalderske gamlebyen, en skikkelig perle, som står på UNESCOs verdensarvliste. Tallinn er en perfekt miks av middelaldersk og moderne. Restaurantene spenner fra "middelalderske" kroer, og til moderne restauranter som serverer alt fra sushi til fransk gourmetmat. Shoppingen er også bra, særlig for den som er glad i håndtverksprodukter. Og det beste? Tallinnbesøket gjør ikke all verdens innhugg i kontoen.

Du flyr direkte til Tallinn fra Oslo med Norwegian,SAS Braathens eller Estonian Air.

Billigste flybillett: Fra Oslo med Norwegian - 567 kroner

Storbyguide: Tallinn

Alle DinSides artikler om Tallinn finner du her.

Vakker ved vannet. Foto: Preben Christensen/Stockholm Visitors Bureau Vis mer


STOCKHOLM

Vi er litt sure for at Stockholm markedsfører seg som "Skandinavias hovedstad", men innrømmer glatt at Stockholm er en fantastisk flott by. Söta brors hovedstad ligger vakkert til med vann på alle kanter, og har en kontinental atmosfære, selv om byen ikke er så stor i europeisk målestokk. Shopping på NK, en promenade ut til Djurgården, hygge i Gamla Stan og fika (gå på kafé) på Søder er noe av det som venter deg.

Du kan fly direkte til Stockholm fra Oslo, Trondheim, Bergen og Sandefjord med SAS Braathens, Norwegian, Widerøe, Coast Air og FlyNordic. SJ kjører Intercitytog mellom Oslo og Stockholm. Swebus har bussruter mellom Oslo og Stockholm.

Storbyguide: Stockholm

Alle DinSides artikler om Stockholm finner du her.

Passe stor storby. Foto: Britain on View Vis mer


NEWCASTLE

Newcastle i Nord-England er et glimrende alternativ for deg som synes London blir for masete/stort/dyrt. Med sine 500.000 innbyggere (Newcastle Gateshead, de to byene ligger på hver sin side av elven Tyne) er byen akkurat passe stor. Fotballfans kjenner sikker til byen fra før av, men også shoppomanene bør vurdere Newcastle/Gateshead. Her ligger nemlig Europas største shoppingsenter, hvor du finner akkurat de samme butikkene som i London. Bortsett fra shopping og fotball, kan Newcastle by på hyggelige puber, kunst og kultur og et koselig gatebilde.

Du kan fly direkte til Newcastle fra Stavanger, Sandefjord og Bergen. Du kan også ta ferge fra Kristiansand med DFDS, og Bergen, Haugesund eller Stavanger med Fjordline.

Billigste flybillett: Fra Bergen med Jet2 - 614 kroner

Artikler fra Newcastle:
Tips til ferien i Newcastle
Newcastle for familien

Vakre romerske bad er hovedattraksjonen i Budapest. Foto: DinSide Reise Vis mer


BUDAPEST

Den ungarske hovedstaden ligger majestetisk til på begge sider av Donauelven. (Buda på den ene bredden, Pest på den andre.) Dette er Europas spaby. Her finnes vel 120 naturlige kilder, og de gamle romerske badene er byens hovedattraksjoner. Langs den brede Donau ligger de flotte bygningene på rekke og rad. Et elvecruise er derfor et hett tips. Ellers er det selvsagt mye godt øl å få tak i i byen, og gulasjen må selvsagt testes ut.

Du kan fly direkte til Budapest fra Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø med Norwegian og Malev Airlines

Billigste flybillet: fra Oslo med Norwegian - 829 kroner

Artikler fra Budapest:
Budweiser i badeland

En kald cerveza i madridnatten. Foto: Murimadrid.es Vis mer


MADRID

Spanias hovedstad er storslagen, og absolutt verdt et besøk. Du kan ikke kjede deg i denne byen. Her er super shopping i Chueca, her ligger verdens flotteste kunstmuseum, Prado, her spiser du tapas og churros, her drikker du riojavin og cerveza. Madrileños sover aldri, og danser til morgenen gryr på byens mange utesteder (ok, noen tar kanskje en siesta på dagen).

Du kan fly direkte til Madrid fra Oslo med SAS Braathens og Norwegian.

Billigste flybillett: Fra Oslo med Norwegian - 624 kroner

Artikler fra Madrid:
Madra mia, Madrid!