Storby og rutefly - et greit valg

Ut av landet med rutefly - det kan være langt greiere enn med charter.

Eiffeltårnet kan kanskje friste i vinterferien?
Eiffeltårnet kan kanskje friste i vinterferien? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinterferien kan du gjerne starte på ruteflyene. Det er langt enklere å finne ledige seter på rutefly enn med charterselskapene.

Braathens melder om én vanskelig dag

Informasjonssjef Anne Grethe Ellingsen i Braathens forteller at selskapets populære utenlandsflygninger kun har én dag der det begynner å bli trangt: Lørdag 16. februar. De øvrige dagene ser greie ut. Braathens flyr blant annet direkte til Barcelona, Alicante, Malaga og Nice fra Oslo. De flyr også til London fra Bergen og fra Stavanger til Aberdeen.

Selskapet har kampanjepriser til flere av disse destinasjonene om du bestiller før 31. januar. For eksempel koster det 1.780 fra Bergen til London.

SAS har mye å velge i

SAS lanserte i helgen sin vinterkampanje, der vinterferieukene inngår i programmet, og har foreløpig godt med plasser til kampanjepris ifølge pressetalskvinne Siv Meisingseth. Her får du for eksempel Stockholm tur-retur for kun 1.374 kroner og Amsterdam tur-retur for 2.596 kroner. Prisene gjelder fra Oslo. Utreise må skje torsdag, fredag eller lørdag, og hjemreise søndag, mandag eller tirsdag. Disse billettene kan bestilles frem til 25. januar.

Prisma gir kampanjetilbud

I likhet med flyselskapene kjører Prisma med kampanjetilbud som du kan kjøpe før lørdag 19. januar. Både storbyer og mer eksotiske reisemål er tilgjengelige. Hva meed en uke i Florida, inkludert fly og hotell i syv netter? Kampanjeprisen er 7.065 kroner per person i dobbeltrom. Selskapet har også tilbud til flere storbyer, både med to overnattinger og med fly+leiebil. For eksempel får du to netter i Barcelona for 3.200 og en uke med fly og leiebil i Nice for 3.500 kroner.

Star Tour tipser om trendy storbyer

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Storbyferie er en av årets store reisetrender og de mest populære byene er London, Roma og Praha, forteller Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour. Men trendy eller ei, det er faktisk ledige storbyreiser også i vinterferien. Både til København og Praha kan du for eksempel reise i vinterferien. Fire netter i Praha kommer på 3.195 kroner i dobbeltrom. Da flyr du med rutefly fra Oslo via København.

Saga foreslår miniuker

Velger du kortere ferieperioder og "kaldere" reisemål er mulighetene bedre enn til Kanariøyene, melder Saga Solreisers salgsjef, Marie-Anne Zachrisson. Hun foreslår for eksempel en rundtur Oslo - London - Paris - Oslo over fem dager til 6.500 med hotell og frokost. Da flyr du rutefly på alle strekninger unntatt London - Paris der du får testet toget og tunnelen under kanalen. Saga har også ledige miniuker til Barcelona fra Oslo. Mandag til fredag på firestjerners hotell koster 5.745 kroner. Zachrisson har også ledige flyseter og hotell i Syd-Spania i vinterferien.

  • Flere vinterferietips.

  • Tilbake til hovedartikkelen.