Storbranner på Mallorca og Gran Canaria

Las Palmas (NTB-DPA): Skogbrannen på ferieøya Gran Canaria sprer seg til stadig nye områder. På Mallorca er mer enn 100.000 fastboende og turister rammet av en brann i et elektrisitetsverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved siden av hovedstaden Palma mistet turiststedene Andratx, Calvia og Palmanova strømmen etter brannen mandag. Strømbruddet rammet også seilerklubben i Palma, der Spanias kong Juan Carlos deltok i en seilas.

Påsatt brann

På Gran Canaria har minst 2.000 mennesker måttet flykte fra områder som er rammet av skogbrann, og rundt 60 hus har brent ned til grunnen. Brannen, som etter alt å dømme er påsatt, har spredt seg fra Tedeja-området i midten av øya.

Rundt 40.000 mål økologisk verdifull pinje- og eukalyptusskog er svidd av i skogbrannen, som er den største i Gran Canarias historie. Tørke, vind og sterk hete med temperaturer opp i 40 varmegrader gjør slokkingsarbeidet vanskelig.

En 37 år gammel skogsarbeider skal ha tilstått at han tente på brannen i sinne over at han ikke fikk forlenget sin arbeidskontrakt. Dette skjedde ifølge tilståelsen sist fredag, og mannen er nå varetektsfengslet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!