Stor taxfree-pristest!

Vi har sjekket taxfreeprisene på 14 fergestrekninger fra Norge. Kristiansand-Hanstholm med Master Ferries er billigste strekning om du er ute etter billig fyll til barskapet, tett fulgt av DFDS' båter til København og Newcastle!


Det er ikke rent få nordmenn som vil la seg befrakte med diverse ferger fra Norge til Sverige, Danmark, Tyskland eller England i løpet av sommeren. Vi har sjekket taxfreeprisene på 20 alkoholholdige drikkevarer om bord 14 ferger som seiler fra norske havner til utlandet. Det er til dels store prisforskjeller; vi har funnet prisdifferanser på inntil 110 kroner for en flaske med alkoholholdig drikke. Og for ikke å snakke om hva du kan spare på å kjøpe råvarene til sommerdrammen om bord, i stedet for på polet her hjemme ... Vi har ført opp litersprisene ved innkjøp hos Vinmonopolet, på alle produktene. Dette kan du selv sjekke i de enkelte tabellene, som du finner ved å klikke på linkene i boksen til høyre.

Sjekk disse prisforskjellene:
Gammel Dansk:
BILLIGST: 99 kroner på Fjordlines danmarkslinje
DYREST: 209 kroner på Color Lines rute mellom Sandefjord og Strömstad
Prisdifferanse: 110 kroner

Bombay Sapphire gin:
BILLIGST: 150 kroner på DFDS' københavnbåt eller Smyril Lines rute mellom Bergen, Shetland, Færøyene og Island.
DYREST: 259 kroner på Color Lines Sandefjord-Strömstadbåt
Prisdifferanse: 109 kroner

TAXFREE-shopping

Hva handler du helst på taxfree? (Avsluttet)
Alkohol(60%) 309
Kosmetikk(23%) 120
Søtsaker(17%) 89
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


20 flasker

Vi har sjekket prisene på til sammen 20 alkoholholdige drikkevarer. I noen tilfeller er det store prisdifferanser, mens i andre tilfeller er det kun lommerusk å hente. Merk at vi i denne pristesten kun ser på taxfreeprisene. Billettprisen, destinasjonen og dine øvrige mål for turen er selvsagt aspekter du må vurdere opp mot mulighetene til å få fatt i den billigste sommerdrammen.

Disse produktene er med i pristesten:
Famous Grouse whisky, Glenfiddich, 12 yo, Johnnie Walker Red Label, Bombay Sapphire gin, Gordon's London Dry Gin, Absolut 40% vodka, Smirnoff Blue Label (50 %), Lysholm Linie akevitt, Aalborg Jubilæums Akvavit, Jägermeister bitter, Gammel Dansk, Harvey's Bristol Cream sherry, Bailey's Irish Cream, Drambuie, Cointreau, Bacardi White Label (Carta Blanca), Braastad XO cognac, Larsen VS cognac, Remy Martin VSOP, Martini Bianco.

Vi har sjekket prisene på de samme 20 produktene på alle disse fergene, og alle prisene er for litersflasker. Der taxfreebutikken kun fører halvlitersflasker av produktet, har vi angitt prisen for to ganger 0,5 liter.

Vi har også sammenliknet totalprisen for alle varene som alle fergestrekningene og -selskapene har til felles. Du kan selvsagt ikke kjøpe alle disse flaskene på én kvote, men poenget er heller å belyse forskjellene i det generelle prisnivået om bord på skipene. Ser vi på totalprisen, er Color Lines Sandefjord-Strömstad-linje dyrest, og Master Ferries' Kristiansand-Hanstholm-linje billigst. Det skiller 1.015 kroner mellom billigste og dyreste "handlekurv".

Dette er fergeselskapene og strekningene vi har pristestet:
Color Line: Kristiansand-Hirtshals, Oslo-Hirtshals, Larvik-Fredrikshavn, Bergen/Stavanger-Hirtshals, Oslo-Kiel, Sandefjord-Strömstad.
DFDS Seaways: Oslo-Helsingborg/København, Kristiansand-Göteborg, Kristiansand-Newcastle.
Fjordline: Bergen/Haugesund/Stavanger-Newcastle og Bergen/Haugesund/Egersund-Hanstholm.
Kystlink: Langesund-Hirtshals.
Master Ferries: Kristiansand-Hanstholm.
Stena Line: Oslo-Fredrikshavn.
Smyril Line: Bergen-Shetland-Færøyene-Island-Danmark.

Relaterte artikler:

Pristest til kontinentet
BILDESPESIAL: Nystylet "Dansebåt"
BILDESPESIAL: Oppusset Køben-båt
BILDESPESIAL: Color Fantasy (Kielbåten)
BILDESPESIAL: Color Fantasys flotteste lugarer