Stor strandguide til Mallorca

Charterdinosauren Mallorca har flere strekker med sand enn de velkjente i Alcudia, Magalluf og Palma Nova.

Fristende farge på badevannet ved Mondragó.
Fristende farge på badevannet ved Mondragó. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mallorca på badeferie? Den tanken får frem glitrende stjerner i øynene på mang en charterreisende barnefamilie, men den får også frem panikkangsten hos sild-i-tønne haterne. Mallorcas frynsete rykte som overfylt badehelvete kommer for en stor del av at vi alle reiser til akkurat de samme stedene. Og da blir det fullt, og da møter du naboer rundt hver parasoll. Men finnes et annet Mallorca, også for badeengler? Vi har lett blant hvit sand og smaragdfarget vann for å vise deg vei til noen av badejuvelene.

 • Her er bilder fra Mallorcas strender og badevann.

 • Se også vår guide til Mallorca utenfor turistghettoene.
 • Skroll ned for mer.

  Ikke turistfritt

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Selv om du kan unngå den verste trengselen ved å bevege deg bort fra steder som Magalluf, Alcudia og Palma Nova, betyr ikke det at du kan regne med å finne en strand du får ha for deg selv. Er det ønskedrømmen, er Mallorca feil adresse. I alle fall i den grommeste delen av badesesongen. Men tåler du litt andre mennesker rundt deg, tør å sette deg i leiebilen med kart i fanget og badehåndkle i baksetet, så er muligheten absolutt til stede for flotte naturopplevelser på idylliske strandflekker av stort og mindre format. Enkelte er til og med kjemisk fri for stranddisko, hotellkolosser og bananbåter.

  Spansk strand med spansk mat.
  Spansk strand med spansk mat. Vis mer


  Trygg bading

  419 strender i Spania fikk i fjor blå flagg fra EU, som tilsier at de holder visse standarder hva gjelder hygiene, fasiliteter og vannkvalitet. 52 av disse ligger på Balearene, øygruppen der Mallorca er den største øya. 14 av Mallorcas strender er dessuten tilgjengelig for naturister, og de skal være tydelig merket.

 • Med Elling nær Palma

 • Den ville vestkysten

 • Fra bukt til bukt i øst

 • Bort fra massene i nord

 • Se bildene fra Mallorcas strender
 • Ekstern lenke

 • Mer om strender med blått flagg her.

  Mallorca

  Hvorfor vil du evt. reise hit? (Avsluttet)
  Kombinasjon av disse(47%) 83
  Sol og bad(41%) 73
  Opplevelser(8%) 15
  Mat(4%) 7
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer