<strong>LAGER TRØBBEL:</strong> Flyansatte tror lett tilgang på alkohol og mindre komfort er noen av grunnene til økningen av passasjerer som lager trøbbel om bord. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
LAGER TRØBBEL: Flyansatte tror lett tilgang på alkohol og mindre komfort er noen av grunnene til økningen av passasjerer som lager trøbbel om bord. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer

Passasjerer lager trøbbel på fly

Stor økning av passasjerbråk på norske rutefly

Antall tilfeller av passasjerer som lager trøbbel på norske rutefly har økt ni ganger de siste ti årene. Lett tilgang til alkohol menes å være hovedårsaken.

Publisert
Sist oppdatert

Luftfartstilsynets statistikk, som bladet Parat Luftfart har fått innsyn i, viser at tilfellene av passasjerer som oppfører seg dårlig, økte fra 14 til 123 i perioden 2007 til 2017.

Trakassering og røyking

De fleste rapporterte tilfellene om dårlig oppførsel går ut på trakassering av medpassasjerer og flybesetningen, røyking på toalettet og at reisende nekter å rette seg etter sikkerhetsinstruksjoner.

Mindre komfort, mer alkohol

De flyansatte mener at utviklingen kan knyttes til lett tilgang til alkohol, i tillegg til at det av kommersielle hensyn har blitt mindre komfortabelt å være passasjer på flyene, blant annet fordi det er blitt trangere.

Passasjeren må betale

Leder for Norsk Pilotforbund, Petter Førde, forteller til avisa at det i praksis er kabinbetjeningen som vurderer situasjonen om det oppstår problemer med reisende.

– Får vi melding om en passasjer som ikke oppfører seg, er det bare én ting å gjøre. Da går vi ned på nærmeste flyplass.

En slik landing med eksempelvis et Boeing 737 kommer fort opp i 100.000 kroner, kanskje mer. Erstatningskrav rettes mot passasjeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer