Stor guide til Thailands øyer

Thailand regnes for å ha noen av de aller vakreste øyene i Asia. Vi hjelper deg med å finne rett sjøvei.

Lange hvite strender, palmer med kokosnøtter i kronen og en bungalow ved vannkanten. De aller fleste som reiser til Thailand, har en drøm om å finne den perfekte øya. Vi hjelper deg på vei, her er en oversikt over de beste øyene Thailand har å by på.

Isolert og vakkert

Thailand byr på frodige øyer og krystallklart vann.
Thailand byr på frodige øyer og krystallklart vann. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Thailand er i ferd med å bli allemannseie. De fleste ender opp på øyer som Phuket, Koh Samui eller Koh Phi Phi - navn de fleste Thailandreisende er vel kjent med. Uten tvil, flotte øyer, men hvis du er på jakt etter et hemmelig, privat paradis, har du kommet feil. Vi har gjort et utvalg av øyer, hvor du kan legge ned strandhåndkleet uten å måtte skubbe bort i naboen. Her er stedene for deg som søker private paradiser, de isolerte og vakre øyene.

Full fest, plenty moro

Er du av typen som liker fart, moro og en god fest, lønner det seg å følge turiststrømmen til de største øyene. Her ligger barer, diskotek og restauranter tettere enn sild i tønne, og alle slags slue triks tas i bruk for å lure til seg festlystne tilreisende. Til forskjell fra partyvennlige øyer i Middelhavet, preges Thailand av yngre ryggsekkturister; på godt og vondt. Her er øyene som byr på fart og moro til alle døgnets tider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rett rundt hjørnet…

Har du ikke all verdens med tid, kan en tur ned til de sørlige deler av landet bli både stressende og tidkrevende. Med mindre du reiser til Thailand på en pakketur, flyr du høyst sannsynligvis inn til hovedstaden Bangkok. Vi har plukket ut de beste alternativene for øyliv, innenfor rimelig distanse fra storbyen - i Bangkoks bakgård.

Rent, pent og familievennlig

Synes du Phuket blir vel fullpakket og støyende, men at reisen til Koh Similan samtidig blir litt lang? Thailand er generelt et barnevennlig turistland, men den eksplosive turistindustrien har selvfølgelig også sin bakside i form av farlig trafikk, hektisk uteliv og påtrengende sexindustri. Vi har lett fram noen gode alternativer til deg som reiser med barn. Her er vårt utvalg av Thailands mest familievennlige øyer.

Og skulle du ikke trives på øyene...

Kan du kanskje finne noen gode tips i vår Thailandguide. Her leser du mer om


Pris til Thailand

En to ukers tur til Thailand koster generelt fra kr 8.000 og opp, alt avhengig av sesong og hotellstandard. I vår restplassoversikt kan du sjekke tilgjengelige reiser i siste liten. Her kan prisen falle ned til godt under halvparten. I Din Reiseguide kan du se hva andre lesere mener om, eksempelvis, Thailand. Her kan du også legge inn dine egne vurderinger og skrive reisebrev.