Stor guide til juleshoppingen

Storbyfristelser før jul? Benytt deg av den sterke kronekursen, og dra til en europeisk storby nær deg for julehandel. Vi har sjekket hva det koster, og gir deg en guide til hva du kan finne av julemarkeder og shopping i ti europeiske byer.

Publisert
Sist oppdatert
Londons gater lokker med klassisk førjulshandel, men det finnes andre spennende alternativer for norske julenisser på utenlandstur.
Londons gater lokker med klassisk førjulshandel, men det finnes andre spennende alternativer for norske julenisser på utenlandstur. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Vareutvalget i flere norske byer har blitt både variert og stort, og i Oslo får du det meste. Men likevel lar vi oss friste av en handel i utlandet før jul. Ikke nok med at det betyr at vi sikrer oss billig akevitt og spennende juleøl - det betyr også at vi kan fråtse i utvalg som er tildels større, og i alle fall annerledes enn det vi har hjemme.

Her er byene

Vi har sjekket prisene til ti nære byer i utlandet, og her kommer guiden til shopping og julemarkeder i disse byene.

Se også hvordan du handler billigst på taxfree ombord i utenlandsfergene.

Hva får du for kronene?

Med kroner på kontoen kommer du langt i disse dager. At du ikke betaler mer enn omkring 85 øre for ei svensk krone, har allerede sendt tusener av nordmenn over grensen for harryhandel. Bruk valutakalkulatoren for å oppdatere deg på hva du får for kronene dine.

I Stockholms forretninger kan du finne både nytt og gammelt. <I>Foto: Lars Brubæk</I>
I Stockholms forretninger kan du finne både nytt og gammelt. Foto: Lars Brubæk Vis mer


Her er et kjapt sammendrag av dagens kurser:

 • Hundre svenske kroner koster 84 norske.

 • Hundre danske kroner koster 102 norske.

 • Ett britisk pund koster 12 norske kroner.

 • En euro får du for åtte kroner. Euroen gjelder både i Nederland, Tyskland og Finland.
 • Tips: Les mer om bruk av kredittkort i utlandet. Artikkelen er fra sommeren 2001.

  Stjålet kort? Her er rådene.

  Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke, eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer