Stopp høstregnet!

Ukens smart på reisen tar sikte på å holde deg tørr, selv når himmelen åpner slusene.

Når du er på ferie skinner solen, alltid. Blå himmel og aldri regn. Dette stemmer i hvert fall med bildene i katalogene, pluss noen myter som rår i oss alle. Har du vært på reise i Thailand rundt juli måned, eller i Tanzania i mai, vet du imidlertid at dette ikke er sant. Det regner, og det på et vis du høyst sannsynlig ikke har opplevd før. Skulle du befinne deg på et slikt sted, eller bare på vei til jobb eller på tur i marka under et skybrudd, er disse sakene greie å ha.

Velg praktisk

Regnponchoen er så stor at du med letthet kan dekke eksempelvis en sekk i tillegg.
Regnponchoen er så stor at du med letthet kan dekke eksempelvis en sekk i tillegg. Vis mer

Det finnes en hel mengde med ulike alternativer - regntøy, paraplyer og liknende. Det aller viktigste du bør tenke på når du skal velge er å finne det som er mest praktisk. En todelt regndress som er trang og tettsittende er lite anvendelig hvis du paraderer rundt i flott antrekk.

En av mine favoritter er regnponchoen. Kompakt i sekken, men samtidig stor nok til å dekke det aller meste når regnet høljer ned. I tillegg til å holde deg tørr er teltformen på regnponchoen skreddersydd for ryggsekkturister. Det er mildt sagt kjedelig å være ute i regnvær med all bagasjen, og vite at ikke bare blir det du har på deg søkkvått, men også alt som ligger inne i sekken. Kjøper du en regnponcho et hakk større en hva som er vanlig størrelse for deg, klarer den fint å dekke en ryggsekk av normal størrelse. Fjällreven har en modell til kr 398.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiseparaplyen

Paraply i sammenslått tilstand.
Paraply i sammenslått tilstand. Vis mer

Synes du en poncho blir litt vel overdådig kan en smart paraply være en løsning. Problemet med paraplyer er at de gir lite beskyttelse i tungt regn eller hvis det skulle blåse kraftig. Samtidig er en pinne på om lag meteren lite hendig å få plassert i bagasjen. Det siste problemet kan du imidlertid løse. Det produseres en rekke typer paraplyer av reisetypen. Det vil si paraplyer som foldes sammen etter teleskopprinsippet. En av dem kommer fra Design GO, en Travel Umbrella som måler 25 cm når den er lukket. Pris: 157. Kjøp den i reiseeffektsforretninger.

Beskytt bagasjen mot regn

Regnjakke, poncho eller paraply. Men hva gjør du med bagasjen? Det finnes flere gode impregneringsprodukter som er enkle, effektive og billige. Vi anbefaler NikWax som kommer både som spray og voks, og gjør normalt tøy vannavstøtende. Voksen vasker du rett og slett inn i tøyet. Kast det inn i vaskemaskinen og kjør et vanlig program. Både sprayen og voksen er nøytral og skal ikke farge tøyet. Påføres en til to ganger i året. NikWax koster kr 78 for voksen og kr 58 for sprayen. Spør etter impregnering i sportsbutikken.

Din favoritt?

DinSide Reise presenterer i serien ’Smart på reisen’ noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Flere nyttige greier finner du omtalt i artiklene nede til høyre. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - reiseinfo@dinside.no

Billig reise?

Har du kofferten pakket og klar, men ikke bestemt deg for hvor ennå? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide.