Stonehenge får bunnplassering

Turistattraksjonen lever ikke opp til forventningene, ifølge britisk kåring.

IKKE BRA NOK: Stonehenge er et vakkert syn, men ikke godt nok som turistattraksjon, ifølge en britisk spørreundersøkelse. Foto: Colourbox.com
IKKE BRA NOK: Stonehenge er et vakkert syn, men ikke godt nok som turistattraksjon, ifølge en britisk spørreundersøkelse. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av oss drømmer om å besøke det myteomspunnede Stonehenge. Men skal vi tro en fersk britisk spørreundersøkelse, bør man heller velge seg ut helt andre turistattraksjoner.

Stonehenge kommer nemlig på nest sisteplass av samtlige turistattraksjoner i spørreundersøkelsen.

Lite igjen for pengene

Det er det britiske forbrukermagasinet Which? som har spurt forbrukere om å rangere turistattraksjoner de har besøkt i løpet av de to siste årene.

Basert på hvor godt fornøyd forbrukerne var med stedet, og om de vil anbefale det videre, fikk Stonehenge bare 56 poeng av 100 mulige.

Stonehenge oppnådde dårlige resultater på alle kategorier, og spesielt bespisningstilbudet var lite å skryte av, ifølge deltakerne i undersøkelsen.

Hele 31 prosent av de som hadde vært der, mente stedet svarte til få eller ingen av deres forventninger. Dessuten påpekte de at stedet er alt for begrenset og kommersialisert, og at fasilitetene generelt er for små.

Les også: Slik får du rabatter i hovedstaden

Dra heller hit

I motsetning til Stonehenge, er det en rekke av de britiske turistattraksjonene som får gode skussmål i undersøkelsen, deriblant flere av de velkjente museene i London.

Du kan trygt besøke både Imperial War Museum, Victoria & Albert Museum, Nasjonalgalleriet, Vitenskapsmuseet og British Museum, som alle får en score på 79 poeng eller mer i undersøkelsen.

Det er også verdt å nevne at flere av disse museene har gratis inngang.

Det velkjente Madam Tussauds vokskabinett fikk imidlertid ingen topplassering med sine 64 poeng. Her er det spesielt de lange køene og mengden besøkende som trekker ned resultatet.

Om undersøkelsen: Which? har bedt 3001 briter om å gi sin vurdering av turistattraksjoner de har besøkt i løpet av de siste to årene.

Deltakerne i undersøkelsen har vurdert følgende kategorier ved de forskjellige attraksjonene:

Er besøket verdt pengene, lengden på køene, bredden og kvaliteten på fasilitetene, mat og drikke, kvaliteten på informasjonen, barnevennligheten, og om stedet oppfyller forventningene.

Les også: Denne byen er full av fristelser