Stolt og fordomsfull ferie

En nettside hjelper deg å skreddersy en ferie i Jane Austens ånd. Tråkk opp de samme sporene som Kiera Knightley gjorde i filmatiseringen av Jane Austens Stolthet og fordom.

Besøk filmen Stolthet og fordoms innspillingssteder. Foto: Focus Features
Besøk filmen Stolthet og fordoms innspillingssteder. Foto: Focus Features Vis mer
Pemberly heter egentlig Chatsworth House, og regnes for å være et av Storbritannias fineste stately homes. Foto: Chatsworth House Foto: Chatsworth House
Pemberly heter egentlig Chatsworth House, og regnes for å være et av Storbritannias fineste stately homes. Foto: Chatsworth House Foto: Chatsworth House Vis mer


Jane Austen kan dette med romantikk, og Stolthet og fordom er kanskje hennes beste bok. Akkurat nå går den legendariske BBC-filmatiseringen av romanen på tv, og jenter i alle aldre kan sikle over Mark Darcy, som forøvrig er Bridget Jones stooore kjærliughet.

Uansett om du liker tv-serien eller kinofilmen som går på kino nå best, så kan du ved hjelp av nettsiden Visit Pride & Prejudice finne ut hvor begge deler ble spilt inn, og hvordan du kan besøke innspillingsstedene.

Husker du Pemberly, den fantastiske herregården til familien Darcy i kinofilmen? I virkeligheten heter den Chatsworth House, og er hjemmet til hertugen og hertuginnen av Devonshire. Herregården er åpen for publikum fra mars til desember. Hovedhuset er proppfullt av kunst og antikviteter så gamle som 4.000 år. Deler av herregården stammer fra 1500-tallet.

Føl Darcys nærvær

Ikke så langt unna Chatsworth ligger forøvrig Red House Stables Working Carriage Museum, der du kan kjøre i de samme vognene familien Bennet og Mark Darcy brukte under filminnspilingen. Du kan til og med få prøvesitte Mr. Darcys sete.

Synes du kinofilmens Darcy er en dott, og har mer sansen for Colin Firths versjon av helten, kan du dra til Sudbury Hall, som er Mark Darcys hjem i tv-serien. Det er vel her han hopper uti dammen og kommer opp igjen med våt skjorte - Bridget Jones yndlingsscene fra filmen.

Andre innspillingssteder er Meryton, landsbyen der familien Bennet bor i kinofilmen, som egentlig heter Stamford og ligger i Lincolnshire. Dette er en av Storbritannias fineste georgianske steinbyer.

Den flotte naturen Kiera Knightley og tanten og onkelen trasker gjennom på vei til Pemberly, finner du i Peak District, en av Storbritannias nasjonalparker.

På Nett:
Visit Pride & Prejudice