<b>GAMMELT, MEN NYTT:</b> Regnjakke-gründer Alexander Stutterheim viser frem de gammeldagse regnjakkene sine.  Foto: Per Ervland
GAMMELT, MEN NYTT: Regnjakke-gründer Alexander Stutterheim viser frem de gammeldagse regnjakkene sine. Foto: Per ErvlandVis mer

Stockholms nye eksportvare?

Alexander var lei av å regne bort i goretex-jakker. Nå satser han på gammeldagse regnjakker.

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, heter et kjent ordtak. Men noen ganger er det faktisk lov å skylde på klærne.

LES OGSÅ:

– Jeg fikk ideen for to år siden. Det regnet i byen og jeg hadde på meg en fin dress med en golfjakke utenpå. Jeg var så lei av å se ut som en golfer i byen - antrekket var jo totalt miss-match, forteller Alexander Stutterheim, gründeren av regnjakkene «Stutterheim» til DinSide.

Kort tid etter fant han sin bestefars gamle regnjakke fra 1960-tallet med stålkrage på en låve, som han etterhvert begynte å ta i bruk.

Shopping i Stockholm - hit bør du dra

Hyller bestefaren

– Jeg mintes ham da jeg gikk rundt i den, og tenkte «en slik jakke skal jeg kjøpe meg.» Men da jeg lette, fant jeg bare goretex over alt, forklarer Stutterheim.

Dermed fikk han ideen om å lage sine egen klassiske regnjakke, og bestemte seg for å designe en variant som var litt mer oppdatert og moderne enn den bestefaren hadde.

– Dette er min hylles til bestefar. Jeg ville lage en hederlig regnjakke til ære for ham!

Se bilder fra butikken og regnjakkene her

Butikken til Alexander Stutterheim ligger i Åsögatan 132 i Stockholm. Foto: Per Ervland
Foreløpig produseres regnjakkene i tre forskjellige farger; hvitt, grønt og sort. Foto: Per Ervland
Denne støvelen fra 1969 har Stutterheim latt seg inspirere av når han skal lage støvler. Foto: Per Ervland
Kanskje den kommende støvelen vil se slik ut? Foto: Per Ervland
Alle regnjakkene er håndsydde og nummererte. Foto: Per Ervland
Gründer Alexander Stutterheim viser frem sin regnjakkekolleksjon. Foto: Per Ervland

Les også: Opplev Stockholm fra taket

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skremte naboene

Regnjakkeprosjektet begynte først som en hobby hjemme i leiligheten i Stockholm, og ryktene spredde seg om de originale og håndsydde regnjakkene.

– Naboene mine lurte nok på hva som skjedde hjemme hos meg. Plutselig gikk det fremmede folk med svarte regnjakker ut døren, sier Stutterheim og ler.

Nå har han sin egen butikk, REGN, på Söder i Stockholm, i tillegg til at andre flere butikker selger produktene hans. Robyn og Kemt er noen av stjernene som har sikret seg et eksemplar.

Du slipper å dra til Stockholm for å kjøpe regnjakken. Denne uken lanserte nemlig Stutterheim.se en egen webshop til ære for sine norske fans. Nå koster den klassiske Arholma-regnjakken 2.795 norske kroner, inkludert skatt.