Stockholms kuleste steder

Vi gir tips om kule steder for overnatting, shopping, mat og moro.

Svenske Aftonbladet har nylig valgt ut 17 coole steder i Stockholm. Her er våre favoritter blant storavisen utvalgte, i tillegg til våre egne tips.

 • Tre tips om kule hoteller

 • Tre tips om kul shopping

 • Tre tips om kul mat

 • Tre tips om kul moro
 • Kul overnatting

  Den svenske hovedstaden kan by på mange unike hoteller. Byen er et populært mål for konferanser, og du kan derfor risikere at det er fullt når du bestiller. Vær ute i god tid om du har lagt elsk på noe spesielt. Husk også at byen regnes som langt dyrere å bo i enn Oslo.

  Interiøret på Hotel Birger Jarl plasserer hotellet i den ypperste designklassen.
Foto: Stockholm Information Foto: Stockholm Information
  Interiøret på Hotel Birger Jarl plasserer hotellet i den ypperste designklassen.
  Foto: Stockholm Information Foto: Stockholm Information Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Design i sentrum
  Designhoteller er det heteste du kan velge, og i Stockholm er Hotel Birger Jarl det ypperste alternativet. Her bor du i et nyrenovert hotell, der moderne svensk design og fargevalg er gjennomgående både i rom og fellesarealer. Vil du bo på det særeste rommet, velger du rom 247, som håndverkerne faktisk glemte å pusse opp. Det står fortsatt med sitt opprinnelige 70-tallsinteriør. Adresse: Tulegatan 8.

  Musikkhotellet
  Med en av byens populære scener i lobbyen, og valgfri heismusikk, er Lydmar et av de heteste valg om du vil ha et musikalsk opphold. Hotellet har også en flott frokostrestaurant på toppen, med utsikt over Stockholms tak. Adresse: Sturegatan 10.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Sveriges smaleste hotell ligger i Gamla Stan.
  Sveriges smaleste hotell ligger i Gamla Stan. Vis mer

  Smal tradisjon
  Vil du heller føle byens historie på pulsen, velger du et av de få hotellene i Gamla Stan. For eksempel Lord Nelson som er Sveriges smaleste hotell. I bokstavlig forstand... Her kan du få rom som går fra vegg til vegg til vegg. Hotellets smale etasjer og minimale spiserom er fylt av maritime antikviteter, og hvert rom har en antikk skipsmodell plassert i veggen. Adresse: Västerlånggatan 22.

  Kul shopping

  Svenskene ligger gjerne noen steg foran oss naboer i vest hva gjelder utvalg og nyheter, og særlig Stockholm. Byen er derfor et supert reisemål for handle-turister.

  Lopper
  Sør for Söder ligger Skärholmen. Her er det loppemarked der alle og enhver kan selge gamle greier. Du kan finne alt fra kamera til kandelabrer her. Muligheter for kupp blant mer ordinære lopper på dette som regnes som Stockholms klart beste loppemarked. Det holder åpent hver dag.

  Skatter med støv på i Stockholms antikvitetsforretninger.
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk
  Skatter med støv på i Stockholms antikvitetsforretninger.
  Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk Vis mer

  Antikviteter
  Sverige var en gang en stormakt med god økonomi, og en folkerik adel og overklasse. Butikkene bugner derfor av langt flere lekre byantikviteter enn vi vanligvis finner i norske antikkbutikker. For eksempel finner du attraktive møbler i Gustaviansk stil.

  Mellom Sveavegen og St.Eriksplan på Norrmalm ligger store og små butikker på hvert hjørne. I Vasastan går du i Upplandsgatan og Odengatan. I Gamla Stan finnes også mange antikvitetsbutikker.

  Trendy
  På Södermalm ligger Stockholms Grünerløkka. Götgatsbacken er bydelens fremste shoppingstrøk. Her finner du trendy designbutikker med blant annet klær, egenpleie og interiørprodukter. I Götgatan 31 kan du fråtse i 2.000 kvadratmeter fylt med trendy og tidsriktige butikker.

 • Se også tipsene om kul mat og kul moro
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.