<b>TØRST I STOCKHOLM:</b> Sjekk listen over de beste barene. Foto: Per Ervland
TØRST I STOCKHOLM: Sjekk listen over de beste barene. Foto: Per ErvlandVis mer

Stockholms beste barer

Tørst i svenskenes hovedstad? Prøv disse stedene.

I begynnelsen av desember 2011 gikk Bartenders’ Choice Awards av stabelen i Sverige.

– Det åpnes stadig nye restauranter i vår hovedstad, den ene mer spektakulær enn den andre. Her kan du holde deg oppdatert på de nyeste tilskuddene av kvalitetsbarer og nyte dem før alle andre, skriver Bartenders’ Choice Award på sin nettside.

Her er en oversikt over noen av de beste barene i Stockholm, ifølge visit Stockholm blog:

1. Den beste baren
Little Quarter (Marie Laveau): Baren er perfekt å gå til etter jobben, og på kvelden tar DJene over musikken. Nattklubben holder til i kjelleren og er en av Stockholms beste klubber.

Adresse: Hornsgatan 66, 11821 Stockholm
Nettside: marielaveau.se

2. Beste atmosfæren
Vassa Eggen Steakhouse: Dette er egentlig en restaurant, men baren stjeler showet. Her spilles hip hop, soul og electro. På en fredag kveld er det stappfullt, men om lørdagen er det litt roligere stemning.

Adresse: Birger Jarlsgatan 29, 10395 Stockholm
Nettside: vassaeggen.com

3. Beste nykommer
Svartengrens: Ligger i Tulegatan 24, som er et stillere område i Stockholm. Her satses det på gode drinker med rene råvarer, uten tilsetningsstoffer og kunstige smaker. Sesongen avgjør hvilke drinker som er tilgjengelige. Til og med isbitene er noe for seg selv. Glem maskinlagde isbiter, her fryser de store blokker av is som deretter kuttes opp, skriver Alt om mat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Adresse: Tulegatan 24, 113 53 Stockholm
Nettside: svartengrens.se

4. Beste cocktail-meny
The gold bar (Nobis Hotel): Den glamorøse baren endrer stadig drinkmenyen sin, til stor glede for gjestene. Du kan også nyte italiensk snacks til cocktailen din.

«Ledende designere har hentet inspirasjon fra Sveriges vinterlige farger og har gitt rommene en nedtonet palett, for å gi følelsen av å være i moderne og tøffe omgivelser.» Slik lyder anmeldelsen fra Condé Nast Traveller.

Adresse: Norrmalmstorg 2-4, SE-111 86 Stockholm
Nettside: nobishotel.se

5. Den beste vinbaren (ny)
Gondolen: Har en spektakulær utsikt fordi den ligger høyt over inngangen til Stockholms havn. Restauranten har en stor spisesal med stilige svenske og internasjonale retter, og har i tillegg en meget populær cocktaillounge, ifølge visit stockholm-bloggen.

Adresse: Stadsgården 6, 10465 Stockholm
Nettside: eriks.se

6. Den beste øl-baren
Akkurat: Ligger i Hornsgatan på Södermalm. Startet opp i 1995, og målet er å være både folkelig og avslappet. Her kan du ta deg en øl uten å bli utsatt for garderobemas. I tillegg til å ha en nøye utplukket ølmeny, har Akkurat en stor matsal med klassiske og nyskapende retter, hvor muslinger er storselgeren. Restauranten ble renovert for to år siden.

Adresse: Hornsgatan 18, 118 20 Stockholm
Nettside: akkurat.se

7. Folkets favoritt
1900/Kåken: En trendy restaurant som tilbyr barmåltider, avslappende musikk og klassiske drinker. Interiøret er preget av mørkt tre og fløyel, og skal være inspirert av amerikanske filmer fra 1940-tallet. Stedet er et populært "etter jobben-sted", spesielt for folk fra mediebransjen.

Adresse: Regeringsgatan 66
Nettside: kaken.r1900.se

Er du bereist i Stockholms uteliv? Tips gjerne DinSides lesere om din favorittbar i kommentarfeltet under.