Stockholm vs. København

Deilig dansk hovedstad, eller svensk kanalby?

Nordiska kompaniet i Stockholm holder søndagsåpent hele året.
Nordiska kompaniet i Stockholm holder søndagsåpent hele året. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Et julepyntet Tivoli inviterer til julemarked i disse dager.
Foto: Cees van Roeden/Wonderful Copenhagen
Et julepyntet Tivoli inviterer til julemarked i disse dager.
Foto: Cees van Roeden/Wonderful Copenhagen Vis mer

Det er tid for juleshopping og storbyferie. Hvor spiser vi best, hvor handler vi helst, hvor er det mest å se - kort og godt: Hvilken by velger vi oss helst for en storbyferie i nabolandet? Vi måler og veier København og Stockholm, og kan med en gang avsløre at valget er langt i fra lett!

Fem runder

En vanskelig oppgave, hvem er best av fasjonable Stockholm og lune København? Resultatet blir selvsagt farget av skribentenes personlige smak, og subjektive opplevelser. Formålet med turen vil også avgjøre hvilken by du velger. Sjekk hvem som stikker av med seieren i følgende fem runder, og hvem som til sist blir den store vinneren.

 • Best på transport

 • Best på shopping

 • Best på severdigheter

 • Best på mat

 • Konklusjon: Og vinneren er...
 • Populære reisemål

  Stockholm og Københavns popularitet har bare økt de seneste årene. De er definitivt oppdaget ute i den store verden, og Stockholm er kanskje byen som har vært mest i vinden internasjonalt de siste årene, som It-underet i nord. Nordmenn flest kjenner nok København bedre enn de kjenner Stockholm. Kastrup er Skandinavias "hovedflyplass", og et naturlig stoppested på veien videre ut i verden. Mang en nordmann har hatt den danske hovedstaden som utgangspunkt for sine reiser. Hyppige fergeforbindelser mellom sydlige Norge og danske havner, betyr også sitt for det nære forholdet mellom broderfolkene. Med disse dagers urolige verdensbilde har enda flere enn tidligere valgt å legge ferden til København eller Stockholm. Reisemål som både ligger nært og føles trygge for de fleste, og som likevel kan by på det meste man forventer av en storby i verdensformat.

  Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.