Stockholm fra sjøsiden

Svenskenes hovedstad kalles med rette Nordens Venezia. Se vår bildespesial av Stockholm sett fra et maritimt ståsted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fra Djurgården med Skansen, Gröna Lund, parker og båthavner, via moderne og travle Norrmalm/Östermalm til trange gater og flere hundre år gammel idyll i Gamla Stan. Stockholm har mye å vise frem på et forholdsvis lite område.

På broer og kanaler

Stockholm ligger unikt plassert der innsjøen Mälaren møter Østersjøen, eller Saltsjön som området kalles der ferskvann og brakkvann møtes. At den svenske hovedstaden sammenlignes med kanalbyen Venezia er derfor ikke så merkelig. Byen ligger på 14 store og små øyer som bindes sammen med broer over kanalene. På Strömbron og Riksbron som binder Gamla Stan til Norrmalm, kan du se vannet strømme fra Riddarfjärden i Mälaren og ned i Saltsjön. Fra Strömgatan og Nybroviken kan du reise på båtsightseeing på Stockholms vannveier. Det har vi gjort - her finner du bildene fra maritime Stockholm.

En tur rundt Kungsholmen sies å være en av de flotteste spaser- eller joggeturene i verden.
En tur rundt Kungsholmen sies å være en av de flotteste spaser- eller joggeturene i verden. Vis merStockholm på nett

Her er noen nyttige adresser å sjekke ut før Stockholmsbesøket:

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!