Konsertene er mange på Quart i Kristiansand.
Konsertene er mange på Quart i Kristiansand.Vis mer

Stjerneglans over Sørlandet

Denne uka er det i Kristiansand det skjer. I morgen starter årets Quart med Wyclef Jean og Alanis Morisette.

Nå trenger du ikke dra til England, Roskilde eller USA for å oppleve store popkonserter. Nå er det nemlig stjernenes tur til å besøke Norge. For tiende år på rad arrangeres Quartfestivalen i Kristiansand. Quart 2001 betyr konserter, clubbing og camping i fem dager til ende.

- Vi forventer en laidback og hyggelig stemning under festivalen, sier presseansvarlig for Quart-festivalen, Pål Hetland.

Rapkongen kommer

Men regn ikke med at du kan sitte i teltet og spille gitar så alt for lenge hvis du skal få med deg det meste av det beste. Høydepunktene er nemlig svært mange under årets Quart.

Festivallivet byr på små og store konserter. Foto: Torbjørn Høvde
Festivallivet byr på små og store konserter. Foto: Torbjørn Høvde Vis mer

Både rapkongen Wyclef Jean (fra The Fugees) og den engelske indiedronningen P J Harvey kommer. Det samme gjør engelske Coldplay, Alanis Morisette, walisiske Manic Street Preachers, svenske Bob Hund, islandske Sigur Ros og norske Briskeby. Dette er bare noen få av konsertene i Kristiansand denne uka.

- Vi regner med at festivalen blir utsolgt, og vi tror Alanis Morisette og Wyclef Jean trekker flest folk, sier Pål Hetland.

Sprø sceneshow

Liker du heftige sceneshow i tillegg til god musikk? Da har Pål Hetland dette rådet:

- Gå på konsertene til de artistene som er best kjent for sceneshowene sine. I år er det konserten til Cradle of Filth, Nikka Costa, Mayhem og Wyclef Jean, sier Hetland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aner du ikke hvordan du skal få med deg de viktigste konsertene under festivalen, eller hva du skal pakke med deg? Klikk her for å lese tipsene som gir deg en vellykket festival.

80.000 billetter

Startskuddet for Quart-festivalen går i morgen tirsdag, og de siste strofene hører du lørdag. Allerede før helga var det nesten utsolgt for billetter. Siden Quart ble arrangert for første gang i 1991, har besøkstallene vokst så mye at du i år kan gange 1991-tallene med 30.

- Vi regner med å selge et sted mellom 70.000 og 80.000 billetter i år , inkludert ClubQuart. Det første året solgte vi 2.500 billetter, sier presseansvarlig Pål Hetland.

Har du lyst å få med deg flere festivaler? Her finner du sommerens festivaloversikt.

Ferie etter festivalen?

Har du noe ferie til overs etter festivalen? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.