Stjålne minner smaker best

TORINO2006: Noen går lenger enn andre i jakten på den perfekte OL-suvenir. Sjømannskirken rapporterer fra sin post i Torino.Av Inge Mørland/Sjømannskirken

Maria Hovden og Hilde Pedersen har fått sitt OL-suvenir.
Foto: Inge Mørland Vis mer


Hilde Pedersen og Maria Hovden fra Sarpsborg gikk kanskje vel langt for å få sin suvenir. Tribunestolen fra hoppanlegget i Pragelato var visstnok ikke skrudd ordentlig fast. Jentene på sin side, hevdet at det røde plastikksetet nærmest ba om å få bli med 24-åringene hjem til Norge.

- Hva betyr det egentlig å kjøpe plass på sittetribunen?, spør jentene seg.

Det er ikke lett å vite hvem vi skal stole på.

Stjeler løypa

Det går for øvrig rykter om at det rundt langrennstadion her i Pragelato, er utplassert løypevakter - modige italienske menn, som passer på at ingen stikker av med deler av arrangementet i sin iver etter suvenirer.

Under Vinter-OL i Salt Lake City i 2002, opplevde Sjømannskirken og Norway House at overivrige OL-turister forsynte seg grovt av norske minner. Norske flagg, idylliske Norgesbilder og sponsorbanneret til Europeiske Reiseforsikring forsvant i sene nattetimer. Slike tilstander har vi ikke sett i Italia.

Dyre suvenir

Torinos OL-maskoter og andre offisielle OL-suvenirer blir ikke akkurat revet vekk fra butikkhyllene i Pragelato. Til det er prisen for høy og designet for u-italiensk. Det er kanskje derfor Hilde og Maria og andre turister går nye veier i jakten etter det ultimale minnet fra årets vinterleker. Selv har jeg pakket halv kilo snø fra de italienske alper ned i kofferten min. Jeg har ikke helt bestemt meg om jeg skal beholde det som et trofé eller selge det på Ebay.com.

Bud mottas!

>> Tilbake til innledningsartikkel: Daglige OL-rapporter

>> Åpningsdagen: Nå er det like før
>> Dag 1: Topp fem i Pragelato
>> Dag 2: Kongelig i Pragelato
>> Dag 3: Fem tabber du bør styre unna i Italia
>> Dag 4: Bakeren i Pragelato
>> Dag 5: Student i Firenze
>> Dag 6: Verdens beste Norges-supporter
>> Dag 7: Ut å spise i kveld?
>> Dag 8: Dyr (h)opplevelse
>> Dag 8: Frydefull OL-hverdag