Sterling spår gratis flybilletter

Sterling spår at i fremtiden vil flybillettene blir gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om få år vil det ikke lenger være penger å tjene på å fly passasjerer, spår Sterlings kommersielle direktør Michael T. Hansen.

Pengene vil tjenes på alt utenom flybillettene, skriver danske Børsen.

Sterling vil utvide sin forretningsvirksomhet, og formidle bilutleie, hotellovernatting, og selge turer til fotballkamper og konserter i Europa. Selskapet håper også en dag å kunne drive kasino på flyene.

Montasje: Per Ervland
Montasje: Per Ervland Vis mer

Dette er som tatt ut av Ryanairsjef Michael O'Learys munn. Han har lenge sagt at Ryanairs
mål er å gjøre flybillettene gratis, og DinSide skrev om dette for to år siden:

Flygambling = gratis billetter

Det er ingen tvil om at konkurransen i lufta er beinhard. Flypassasjerene er blitt godt vant, og vil ikke betale mye for å fly.

Gratisgimmick

Nå skal det sies at flybillettene nok aldri vil bli helt gratis, i hvert fall ikke når alt som hører med til flyreisen er tatt i betraktning. Skatter og avgifter kommer ikke flyselskapene unna. Og når de tar seg betalt for bagasje, og noen tilfeller også innsjekking, da kan man vel streng tatt ikke si at det er gratis å fly, selv om billetten i utgangspunktet ikke koster noe.

Slik lurer flyselskapene deg

Miljø

Hvorvidt O'Leary og Hansens spådommer blir virkelighet, vites ikke. Flytrafikken blir sett på som en stadig større syndebukk når det gjelder co2-utslipp og klimaproblemene disse medfører.

Kommentar: Ryanair stjeler fra passasjerene

Kilde: Børsen