Sterk dollar = dyrere ferie?

Leserspørsmål: Betyr en stigende dollarkurs at det blir dyrere å fly til USA? Hva med hotellpriser?

Det er sant at en markant stigning i dollarkursen vil kunne medføre økninger i flyprisene. Heldigvis for oss reisende er de aller fleste flypriser basert på avtaler som strekker seg over lengre perioder, slik at et valutahopp eksempelvis ikke vil endre en reklamert flypris. Over tid vil en sterk økning av dollaren også medføre prisøkninger på flyreisen.

I fjor lå US dollaren på cirka 7,7 norske kroner i snitt. Nå er den i ferd med å stabilisere seg på en kurs over ni norske kroner. En direkte følge av et slikt hopp vil være høyere priser på hotell, leiebiler, skatter og avgifter og andre kostnader du har under reisen.

Neppe noe høyere fremover

Salgsjef Tone Riiser i reisebyrået USA Spesialisten har ikke merket noen endring i etterspørselen på reiser til USA og tror heller ikke at flyprisene kommer til å stige med det første.

- Nei, vi venter ingen endringer i flyprisene foreløpig. Det som endrer seg er prisene på pakketurer. Dette som en følge av høyere hotellpriser, sier Riiser.

4.500 billigst til New York

Et kjapt søk på billige reiser til statene resulterte i en tur med Air France til New York. 4.500 kroner med tilbud om stopp i Paris er slett ikke verst. KLM flyr billigst til San Francisco for kr 6.160. Les mer om hva du bør få med deg i San Francisco her.

Dine spørsmål!

Er det noe du lurer på i forkant av reisen? Det er ikke alltid lett å få oversiktelig svar i brosjyrer og reiseguider. Reiseeksperten lar deg stille de gode og de dumme spørsmålene og håper å hjelpe deg på vei. Spørsmålene dine sender du per e-post ved å klikke her.