Stengte dører i Den forbudte by

BEIJING: Deler av verdens største palasskompleks er stengt for oppussing. Gjenåpning til sommer-OL i 2008.>> BILDESERIE fra Den forbudte by

Stengte dører i Den forbudte by

  1. BILDESERIE fra Den forbudte by


Den forbudte by i Beijing er verdens største palasskompleks; her er det imponerende 9.999 rom. Området dekker 720.000 kvadratmeter, og er omgitt av en ti meter høy mur og en 52 meter bred vollgrav. Det er i dag museum; Palace Museum, med en samling på mer enn en million kunstskatter.

Det er Taihe dian, Den perfekte harmonis hall, som stenges for oppussing. Dette er den viktigste bygningen i den forbudte by.

Foto: Guang Niu/Getty Images og All Over Press Vis mer


Byggingen av palasset tok til i 1406, under Ming-keiser Yongle, og det tok hele 14 år, 100.000 håndverkere og en million arbeidere til å få byggverket ferdig. Den første keiseren som bodde der, var Ming-keiser Zhudi. I fem århundreder bodde det til sammen 23 suksessive keisere der, inntil 1911 da Qing-keiser Puyi ble tvunget til å abdisere.

Stedet har vært listet i Unescos verdensarvliste siden 1997, og mottar i gjennomsnitt mer enn 10.000 besøkende daglig. Under keiserdømmene var ikke vanlige kinesere tillatt adgang til palasset, og de ble henrettet dersom de forsøkte å komme seg innenfor murene. Det er imidlertid antatt at rundt 100.000 evnukker tjenestegjorde der på høyden av Ming-dynastiet.

>> BILDESERIE fra Den forbudte by

Eksterne lenker: Palassmuseet og Beijing-OL 2008

>> DinSide Reises Kina-arkiv