Det er fortsatt vekterstreik på blant annet Gardermoen, som gir ekstra lange køer i sikkerhetskontrollen. Foto: All Over Press
Det er fortsatt vekterstreik på blant annet Gardermoen, som gir ekstra lange køer i sikkerhetskontrollen. Foto: All Over PressVis mer

Stenger flyplassen på grunn av streik?

Dette har du krav på fra flyselskapet.

Dersom Arbeidsgiverforeningen Spekter ikke kommer til enighet med Avinor i meklingene på vegne av en rekke flyplassansatte innen midnatt fredag 8. juni, blir det streik fra og med lørdag morgen klokken 08:00 – som gir flere stengte flyplasser.

Skal du reise til eller fra en av disse flyplassene i helgen, har du rett på pengene tilbake, eller alternativ transport, ifølge Forbrukerrådet.

Disse flyplassene kan bli stengt

Det er følgende flyplasser som blir stengt for ordinær flytrafikk om det blir det streik fra lørdag morgen:

  • Ørsta Volda lufthamn, Hovden
  • Førde lufthamn, Bringeland
  • Brønnøysund lufthavn, Brønnøy
  • Ålesund lufthavn, Vigra
  • Harstad/Narvik lufthavn, Evenes

  • Leknes lufthavn
  • Kirkenes lufthavn, Høybuktmoen
I tillegg vil Stavanger lufthavn, Sola bli stengt for all trafikk så lenge streiken pågår
fra mandag 11. juni kl. 07:00.

Ifølge Forbrukerrådet har passasjerer som rammes av en streik krav på å få pengene tilbake, eller skal kunne kreve alternativ transport, hvis flyavgangen blir forsinket over fem timer, eller kansellert som følge av streiken, sier direktør for forbrukerservice Ingeborg Flønes på Forbrukerrådets nettsider

Les også: Billettene ble ødelagt, men han fikk ingen refusjon

Alternative fly eller ombooking

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier til DinSide at en eventuell streik kun vil ramme deres passasjerer med billett til eller fra Ålesund og Kirkenes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jobber med å finne alternative løsninger for passasjerer, som vil få beskjed om hva som skjer dersom det faktisk blir en streik, sier Johansen.

Norwegian, som også flyr til og fra disse to flyplassene samt til Bodø, som allerede er stengt på grunn av vekterstreiken, anbefaler passasjerer med billetter i helgen til å være tidlig ute, og booke om billettene.

– Vi oppfordrer til å booke om til en senere avgang, eller å booke om til nærliggende flyplasser som ikke er stengt grunnet streik, sier Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til DinSide.

Alle Norwegians passasjerer får ifølge informasjonssjefen booke om gratis til og med 14. juni.

Sandaker-Nielsen har forståelse for at det kan være vanskelig for passasjerer med flybilletter til helga, å avgjøre hva de skal gjøre – i og med at en eventuell streik blir avgjort først i kveld.

Samtidig anbefaler han om å være så tidlig ute som mulig, å kontakte kundeservice, hvor de har satt inn ekstra folk for å takle pågang grunnet streiken.