Stena Line

Fra Norge trafikkerer Stena Line strekningen Oslo-Fredrikshavn, men de har et titalls andre mellom land som Sverige, Polen, Danmark og Tyskland – samt flere ruter i og mellom Storbritannia, Nord-Irland, Frankrike og Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Stena Line
image: Stena Line
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Stena Lines vevsider

Rutenett
Oversiktskart over rutenettet ligger under overskriften båtreiser. Ikke veldig intuitiv overskrift på innholdet. Under Fakta Stena Line blir vi lovet et oversiktskart over rutenettet under linken linjekart; problemet er bare at vi ikke kan finne en slik link. Informasjon om tider og priser er lett tilgjengelig i egen tabell.

Prisinfo
Priser kan sjekkes under tider og priser, i en tabell. Her må du gjøre regnestykket selv, så det enkleste er å bruke bestillingsverktøyet. Egne sider med oversikt over minicruise-billetter.

Skipene
På den norske siden får du kun informasjon om tilbud og underholdning på strekningen Oslo-Fredrikshavn. Her får du også en fancy rundtur på skipet, med bilder av alt fra lekerom til lugarer og restauranter. Oversikt over alle skipene, med teknisk informasjon, finner du på de internasjonale sidene til Stena Line.

Reisemålinformasjon
En god del informasjon om reisemål, attraksjoner og bosteder – med kontaktinformasjon eller lenker til stedenes nettsider. Ingen informasjon om fergeterminalene.

Billettbestilling
Du kan bestille reisen via bestillingstjeneste på Internett. Reisen kan betales med kredittkort eller giro – eller du betaler på terminalen ved personlig avhenting av billettene dersom bestillingen er gjort kort tid opptil avreise.

Bestillingen går over seks trinn. Når du kommer til slutten av bestillingsprosessen, hvor du skal fylle inn personalia, får du beskjed om at du må registrere deg før du får bestille. Dette er et par ekstra skjermbilder. Selve bestillingen er enkel og selvforklarende.

Kundetjeneste
Stena Line har ikke eget skjema for bruk til e-post spørsmål, men en e-post adresse godt synlig på velkomstsiden. Responstiden i vår test var på 2 timer og 14 minutter.

Brukervennlighet
Her er det noe forvirrende å komme inn. Du kan navigere deg rundt på siden etter en navigasjonsblokk på venstre side, samt en horisontal meny. Det er imidlertid ikke alltid like lett å skjønne hva som skjuler seg bak alle knappene – som for eksempel Båtreiser-knappen. To likelydende menyknapper i den vertikale og den horisontale menylinjen, som leder til forskjellige steder, er også noe forvirrende.

Terningkast: 3

  • Videre til neste nettsted i testen.

  • Gå til konklusjonen.