STEM på ditt favorittbilde

Vi har plukket ut ti finalister blant mer enn 1.500 bildebidrag i sommerens store fotokonkurranse. Stem på din favoritt!

STEM på ditt favorittbilde

  1. FINALEBILDENE: Store bilder


Sommertid er bildetid. Det gjelder å fryse de fine sommerøyeblikkene slik at bildene kan tas frem når vi sitter og hutrer i stua i januar. Da virker ikke vinteren så uutholdelig lenger - det kommer atter en sommer.

I hele juli har DinSides lesere sendt inn sine blinkskudd for å være med i sommerens store fotokonkurranse. Vi har fått inn godt over 1.500 bidrag. Spennet har vært stort. Fire heldige ukevinnere har vunnet hvert sitt Nikon Coolpix digitalkamera, og dermed sikret seg en plass i finalen.

Reiseredaksjonen har i samarbeid med DinSides fotograf Per Ervland, plukket ut ytterligere seks finalister. Sammen kjemper disse ti om hovedpremien - et reisegavekort verdt 10.000 kroner fra Net Travel Service. Det er vi som til slutt avgjør hvem som er den heldige vinneren, men først vil vi vite hva dere lesere mener.

De beste bildene

Temaet for konkurransen var sommer, enkelt og greit. Naturlig nok har vi fått tilsendt mange badebilder, solnedganger og brune gullunger.

I utvelgelsesprosessen har vi lagt vekt på komposisjon, bildekvalitet og orginalitet - men viktigst av alt er at vi får en skikkelig sommerfølelse når vi ser bildet. Når vi synes vi føler temperaturen, kjenner luktene, hører lydene eller merker smaken bare ved å se på bildet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er det altså din tur til å stemme på det bildet du synes fortjener å gå av med seieren. Hvilket bilde gir deg den beste sommerfølelsen?

>>Se store versjoner av bildene

De ti finalistene:

1: Bare blåbær
1: Bare blåbær Vis mer


Ukevinner 1 - Bare blåbær: Et humørfylt bilde av en typisk sommeraktivitet; blåbærplukking - og fråtsing. Damen har vært en flittig plukker, men vi mistenker at en stor del av fangsten har havnet rett i gapet. Kjenner du smaken av blåbær? Bildet er tatt i Solør av Edith M. Waage.

2: Fulltreffer!
2: Fulltreffer! Vis mer


Ukevinner 2 - Fulltreffer!: Det var så varmt at Marcus Watndal Follestad ville gi foreldrene litt avkjøling. Pappa Jørund Follestad måtte løpe opp på verandaen i 2. etg for å ta bilder i et forsøk på å holde seg unna strålene. Marcus spruta helt opp på verandaen, men far holdt seg tørr. Verre var det for mamma Ida Watndal Follestad som stod igjen nede på plenen ... Et godt portrett og et actionfylt sommerøyeblikk.

3: Høysommer
3: Høysommer Vis mer


Ukevinner 3 - Høysommer: Et klassisk sommerbilde av en gutt med paraply midt i en blomstrende rapsåker utenfor Sandefjord. Det minner oss på at sommeren er den travleste tiden for bøndene. Det har kanskje ikke vært så teknisk utfordrende å ta bildet, men komposisjonen er bra. Fotografen har tenk på det gylne snitt, og fått frem fargene på en veldig fin måte.

4: Flittig bie
4: Flittig bie Vis mer


Ukevinner 4 - Flittig bie: Du kan nesten høre summingen, snuse inn blomsterduften og merke at denne lille bien har det travelt. Høysommeren er en travel tid. Her gjelder det å samle inn mest mulig nektar! Bildet er tatt av Povl Østergaard i Andorra i Spania. Et flott, klart bilde som viser de små, men viktige begivenhetene som finner sted i naturen om sommeren. Ikke lett å få en virrende bie til å stille opp som fotoobjekt. Godt gjort!

STEM på ditt favorittbilde


Bilde 5 - Strandlek: Stor moro å bli begravd i sanden! Sommertid er barnas tid. Hva er vel bedre enn å kunne løpe rundt nesten uten klær og kjenne sola på kroppen? Fireåringen Julian Halsøy storkoser seg i sanda ved Klokkerhagen park i Mo i Rana. Et skikkelig blinkskudd der fotograf og pappa Frode Halsøy. Sjekk Julians frydefullle smil!

STEM på ditt favorittbilde


Bilde 6 - Fin utsikt: En flott komposisjon og en morsom vinkel. Late sommerdager, et glimt av solbrun hud, og en bak som ville gjort Jennifer Lopes grønn av misunnelse. Kristin nyter utsikten fra verandaen en varm dag i juli. Vi kan føle feriepulsen og antar at hun har hele sommerdagen foran seg, og kan fylle den med akkurat hva hun vil. Fotografen heter Stig Føleide.

STEM på ditt favorittbilde


Bilde 7 - Kveldsstemning ved fyret: Et vakkert bilde av Homborsund fyr ved innseilingen til Homborsund utenfor Grimstad. Blikkstille vann, lysende fyrtårn og blankskurte svaberg. Den magiske stemningen naturen kan skape er nesten utrolig. Vi har slett ikke lyst til å gå og legge oss i slike netter. Bildet er tatt 30. juni av Ola Moen.

STEM på ditt favorittbilde


Bilde 8 - Gutta boys: Nakne rumper på rekke og rad. Fantastisk morsomt bilde! Gutta i familien Wichne har stilt opp for fotograf Kari Wichne, som er kona til pappa Frode (til høyre) og mor til de firlingene Torje, Eirik, Idar og Amund. Kari har all grunn til å være stolt av gutta sine. Men fort, frem med solkremen, ellers blir baken brent!

STEM på ditt favorittbilde


Bilde 9 - Supermann! Pappa Bårds sterke armer har kastet Mathias høyt opp i lufta. Supermann selv venter med skrekkblandet fryd på å treffe vannoverflaten. Et superartig øyeblikksbilde der det gjelder å være kjapp på utløseren. Legg merke til de to hodene som stikker opp av vannet. Karen nede i høyre hjørne ser en smule bekymret ut. Oj oj, her blir det vannsprut! Bildet er tatt på en øy utenfor Strømstad, av Lise Sandberg.

STEM på ditt favorittbilde


Bilde 10 - Svalestup Nok et bilde knipset av Lise Sandberg. Også denne gangen befinner vi oss ved sjøen. Lises mann og tantebarn, Bård og Stine, ble lei av å prøve fiskelykken (som ikke sto dem bi denne dagen), og bestemte seg for å hoppe i det, i stedet. Vi antar at den fisken som eventuelt befant seg i farvannet, forsvant da disse to traff vannflaten.

>>Se store versjoner av bildene

STEM på favorittbildet

Stem på bildet du mener bør vinne sommerens fotokonkurranse! Avstemmingen avsluttes torsdag 10. aug kl. 12. Husk at det er redaksjonen som tilslutt avgjør hvem som vinner. (Avsluttet)
Bilde 2: Fulltreffer!(39%) 684
Bilde 6: Fin utsikt(21%) 369
Bilde 7: Kveldsstemning ved fyret(12%) 211
Bilde 8: Gutta boys(7%) 124
Bilde 4: Flittig bie(6%) 98
Bilde 10: Svalestup(4%) 79
Bilde 3: Høysommer(4%) 74
Bilde 5: Standlek(4%) 62
Bilde 9: Supermann!(2%) 34
Bilde 1: Bare blåbær(2%) 28
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.